SEGRE

POLÍTICA

Denuncien al Parlament Europeu discriminació lingüística a Catalunya

Consideren "discriminació lingüística" dels ciutadans castellanoparlants a Catalunya

Denuncien en Parlament Europeu discriminació lingüística a Catalunya

Denuncien en Parlament Europeu discriminació lingüística a CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants de les associacions catalanes Impuls Ciutadà i Assemblea per l’Educació Bilingüe van denunciar avui en el Parlament Europeu (PE) el que consideren "discriminació lingüística" dels ciutadans castellanoparlants a Catalunya.

"Volem una escola bilingüe perquè la catalana és una societat bilingüe i no s’està veient reflectida aquesta realitat", va explicar la representant de l’Assemblea per l’Educació Bilingüe, Ana Losada, en una roda de premsa anterior a la seua participació en la Comissió de Peticions de l’Eurocambra.

Losada va assegurar que la seua associació reivindica "que els castellanoparlants, que són majoria, vegin respectats els seus drets lingüístics", la qual cosa passaria "perquè simplement es complís la llei, a diferència de l’ocorregut en els últims quaranta anys de governs nacionalistes."

Respecte a l’àmbit del consum, el representant d’Impuls Ciutadà, Carlos Silva, va assenyalar que els negocis que retolen en castellà "estan sotmesos a una persecució per part de la Policia", ja que, segons va denunciar "imposen multes fins i tot als que retolen la meitat en català i la meitat en castellà".

"A Catalunya hi ha un dèficit democràtic, i és el que pateixen els ciutadans castellanoparlants, que han de conviure amb el doble arrasador d’un règim sancionador que vulnera els seus drets i converteix a la llengua majoritària, l’espanyol, en minoritària per als consumidors", va concloure Silva.

Per la seua part, l’eurodiputada de l’Aliança de Liberals i Demòcrates Europeus, Beatriz Becerra, que va acompanyar als dos peticionaris durant la seua visita al PE, va assenyalar que aquesta denúncia "no té res a veure amb el moment polític", sinó que porta realitzant-se des de fa anys i finalment ha estat escoltada".

"Que els castellanoparlants estan discriminats a Catalunya és un fet provat i és el nostre haver d’utilitzar tots els recursos i eines a la nostra disposició per revertir aquesta situació", va concloure Becerra.

Denuncien en Parlament Europeu discriminació lingüística a Catalunya

Denuncien en Parlament Europeu discriminació lingüística a CatalunyaEFE

tracking