SEGRE

PANORAMA

Arxiven el cas del professor de Tremp acusat d'incitació a l'odi

La jutge, no obstant, trasllada la causa a l’Audiència Nacional per un possible delicte d’injúries al rei || Manel Riu creu que la Guàrdia Civil li deu explicacions

Manel Riu.

Manel Riu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutgessa de Tremp ha arxivat de manera provisional la causa contra el professor de l’IES Tremp acusat per la Guàrdia Civil d’incitació a l’odi i revelació de secrets per un centenar de tuits. El mateix Manel Riu el va donar a conèixer ahir a les seues xarxes socials, on també va matisar que després que així ho sol·licités fiscalia, la jutgessa havia accedit a la petició d’enviar el cas a l’Audiència Nacional per si troba un possible delicte d’injúries al rei a Felip VI. Això sí, Riu creu que els agents li deuen explicacions ja que en l’atestat “deien que jo era conegut per fets similars anteriors”. Aquest professor de llengua i literatura espanyoles també va lamentar “les frases incorrectes” i les “faltes d’ortografia” de l’atestat.

Riu va anar a declarar el 18 de gener acompanyat per un centenar de persones que li van donar suport fins les portes dels jutjats. Va reconèixer tots els comentaris publicats a Twitter i Facebook, crítics amb la Guàrdia Civil i el govern espanyol però els va contextualitzar en el temps i els fets.

Manel Riu va agrair el suport rebut i va dir que l’atestat estava ple de faltes d’ortografia

La Guàrdia Civil va aturar el 16 de novembre de 2017 a Manel Riu. Tres agents ho van ser a buscar al matí a institut, però en aquell moment no tenia classe. Després van anar a casa seua i allà li van dir que es dirigís a la caserna de Tremp. Va ser al seu propi cotxe, però acompanyat d’un dels agents. Una vegada allà li van dir que estava aturat per un delicte d’odi a les xarxes socials. Riu es va acollir al dret a no declarar i va ser posat en llibertat. “Jo no crec ni en Déu, ni en l’ànima, ni en la vida eterna, ni al cel, ni a l’infern... Bo, a l’infern sí que crec: l’infern és Espanya''’; aquest és un dels tuits que va fer el professor de Tremp, el passat dia 10 de novembre i pel qual va ser citat a declarar al jutjat. Els fets pels quals va ser acusat es remunten al 7 d’octubre passat, quan Manel Riu Fillat va tenir una topada amb la Guàrdia Civil. “Vaig coincidir amb uns agents en una estació de servei i els vaig dir que el que van fer l’1 d’octubre era una vergonya.” Li van demanar el DNI i jo vaig prendre nota del número de les seues plaques i de la matrícula del cotxe”. Posteriorment, va explicar a Facebook el que havia ocorregut. Riu anima les persones que es trobin en una situació semblant a “fer públic el seu cas, donar la cara i buscar suports” i va agrair les mostres d’afecte rebudes.

tracking