SEGRE

MADRID ESCÀNDOL

Cifuentes dimiteix al sortir un vídeo en què se la veu furtant en un supermercat el 2011

Assegura que va ser un “error involuntari” i denuncia una campanya d’assetjament contra ella || No revela si seguirà com a diputada al Parlament madrileny però seguirà presidint el PP de la comunitat

Cifuentes després de la roda de premsa en què va anunciar la dimissió com a presidenta de Madrid.

Cifuentes després de la roda de premsa en què va anunciar la dimissió com a presidenta de Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cristina Cifuentes va renunciar ahir a la Presidència de la Comunitat de Madrid, una decisió que va dir que havia pres després de setmanes de polèmica pel màster i que pretenia anunciar el 2 de maig, passats els actes institucionals de la regió, però que s’ha precipitat al publicar-se una informació en la qual se li atribueix un suposat furt en un supermercat el 2011.

El diari digital Okdiario va publicar ahir un vídeo d’una càmera de seguretat d’un supermercat pròxim a l’Assemblea de Madrid en el qual es veu Cifuentes mostrant les seues pertinences a un vigilant després de, suposadament, haver estat descoberta robant dos pots de crema. Tot va tenir lloc el 4 de maig del 2011 al supermercat Eroski que es troba a prop de l’Assemblea, de la qual Cifuentes era vicepresidenta primera en aquell moment.

El conseller de Presidència i Justícia i portaveu, Ángel Garrido, assumirà la presidència

La notícia va encendre les xarxes socials des de primera hora del matí, la qual cosa va portar el Partit Popular a admetre que la situació de Cifuentes era “insostenible” i fins i tot “vergonyosa”, i la mateixa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va anar a la seu de la Comunitat de Madrid per reunir-se amb ella.

Finalment, la ja expresidenta va convocar la premsa a una declaració sense preguntes en la qual va anunciar la dimissió per evitar que “l’esquerra radical” governi a la regió – davant de la moció de censura presentada– i “posi en risc” la gestió feta pel Partit Popular en tres anys de legislatura.

Cifuentes va assegurar que el suposat furt va ser un “error involuntari” i que el vídeo que es va publicar ahir “ja es coneixia” des de fa temps i fins i tot l’havien intentat “extorsionar” amb la gravació fa anys. Per aquesta raó, va denunciar una “campanya d’assetjament i demolició que ja ha durat prou temps”. El que no va revelar és si deixarà l’acta com a diputada, encara que continuarà sent presidenta del PP de Madrid.

Al PP van admetre que aquest vídeo difós per OKdiario va “precipitar” la situació, encara que recorden que la seua posició ja era “insostenible” per la crisi oberta a Madrid pel màster. El PSOE havia presentat una moció de censura i Ciutadans havia amenaçat de donar suport al socialista Ángel Gabilondo si Rajoy no rellevava Cifuentes. Sobre aquest assumpte, el mateix Rajoy va assegurar que Cristina Cifuentes ha fet “el que havia de fer” perquè era “obligada” la dimissió al capdavant de la presidència de la Comunitat de Madrid en l’actual situació. Dit això, va assenyalar que ara s’“obre una nova etapa” a la Comunitat de Madrid.

Després de la dimissió de Cifuentes, el que ha estat la seua mà dreta des que va ser nomenada candidata i al Govern, el conseller de Presidència i Justícia i portaveu, Ángel Garrido, assumirà la Presidència en funcions de la Comunitat de Madrid, segons van anunciar fonts del Partit Popular.

tracking