SEGRE

POLíTICA

El Congrés rebutja esmenes a la totalitat als Pressupostos gràcies al PNB

El projecte de llei pressupostari ha superat el seu primer examen

El Congrés rebutja esmenes a la totalitat als Pressupostos gràcies al PNB

El Congrés rebutja esmenes a la totalitat als Pressupostos gràcies al PNBEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple del Congrés ha rebutjat aquest dijous les sis esmenes a la totalitat presentades al projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat del 2018 gràcies als vots del PNB, que s’han sumat als del PP, Ciutadans, Coalició Canària, Fòrum Astúries i UPN, amb la qual cosa els comptes segueixen la seua tramitació.

Les esmenes a la totalitat del PSOE, Unidos Podemos, ERC, PDeCAT, Compromís i EH Bildu han estat rebutjades.

El projecte de llei pressupostari ha superat el seu primer examen al Ple del Congrés i continuarà la seua tramitació en la Comissió de Pressupostos amb el debat de les esmenes parcials, el termini de registre del qual acaba aquest divendres.

Entre les iniciatives que registraran els grups parlamentaris es troben les esmenes del PNB que contemplen la pujada de l’1,6 % de les pensions per a aquest any i el retard de l’entrada en vigor del Factor de Sostenibilitat al 2023, pactades amb el Govern.

El ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha assenyalat durant el seu discurs que el Pressupost és un compromís polític de diversos grups polítics amb el Govern en favor dels serveis públics, de les famílies, dels pensionistes, dels treballadors amb rendes més baixes i dels policies nacionals i guàrdies civils i aturats.

Montoro ha dit que és un compromís amb l’estabilitat pressupostària i l’Estat de benestar i "amb Espanya i els espanyols" i ha agraït el suport dels partits als quals donen suport els comptes.

També ha recordat que avui no és la votació definitiva, pel que ha convidat al diputat de Nova Canàries, Pedro Quevedo, a posicionar-se a favor, amb el seu vot número 176, que atorgaria la majoria a la Cambra.

"Avui Espanya necessita estabilitat i compromís polític per superar la greu crisi institucional que hem viscut en els últims mesos", ha assenyalat després de fer una crida al "diàleg" per "aportar idees a fi de construir un futur millor entre tots".

tracking