SEGRE

El Govern analitzarà els delictes sexuals al Codi Penal després de la sentència de la Manada

El ministre portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo

El Govern analitzarà els delictes sexuals al Codi Penal després de la sentència de la ManadaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha anunciat avui que el Govern analitzarà si els delictes sexuals estan ben tipificats al Codi Penal, de 1995, després de conèixer-se la sentència de La Manada que condemna als acusats per abusos sexuals i no per agressió sexual.

Méndez de Vigo ha explicat en la roda de premsa després del Consell de Ministres, que l’Executiu, a través del ministre de Justícia, Rafael Catalá, s’ha posat en contacte amb la secció penal de la Comissió General de Codificació "per valorar si la tipificació d’aquests delictes, que daten del Codi Penal de l’època de González, 1995, està convenientment reflectida en la nostra ordenació jurídica o és precís una actualització de les mateixes".

"El Govern sempre ha estat, està i estarà amb les víctimes", ha dit Méndez de Vigo, en referir-se a la "menyspreable" agressió sexual succeïda als Sanfermines de 2016, per la que han estat condemnats cada un dels cinc acusats a 9 anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual. Ha destacat que el primer pacte firmat pel Govern ha estat contra la violència de gènere, amb la qual s’ha compromès "a continuar lluitant fins" que aquesta xacra desaparegui".

El ministre ha insistit que l’Executiu "acata i respecta" les decisions judicials, si bé ha recordat que "no es tracta d’una sentència ferma", sinó que hi ha recursos, com l’anunciat pel fiscal, davant del Tribunal Superior de Justícia de Navarra i el Tribunal Suprem.

tracking