SEGRE

POLíTICA INTERNACIONAL

Trump diu que està ultimant els detalls per reunir-se amb Kim Jong-un

Trump diu que està ultimant els detalls per reunir-se amb Kim Jong-un

Trump diu que està ultimant els detalls per reunir-se amb Kim Jong-unTrump

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tingut avui una "llarga i molt bona" conversa amb el president sud-coreà, Moon Jae-in, i va assegurar que "les coses van molt bé" i que està ultimant els detalls per reunir-se amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un.

"Acabo de tenir una conversa llarga i molt bona amb el president Moon de Corea del Sud. Les coses van molt bé, s’està establint el moment i lloc de la reunió amb Corea del Nord", va escriure Trump a Twitter.

El mandatari va indicar que també ha informat "de les negociacions en curs" el primer ministre japonès, Shinzo Abe, que va rebre a mitjans de mes en el seu club privat de Mar-a-Llac (West Palm Beach, Florida).

Les declaracions de Trump es produeixen després de la històrica cimera entre els líders de les dos Corees, Kim i Moon, que van segellar un acord per aconseguir "la completa desnuclearització" de la península coreana i obrir-ne una de nova era que posi fi a l’estat de guerra entre ambdós països.

El mandatari ha rebut amb optimisme aquest acord i ha considerat que és la responsabilitat dels EUA provar d’aconseguir la desnuclearització de la península coreana, segons va dir ahir en una roda de premsa a la Casa Blanca amb la cancellera alemanya, Angela Merkel.

LLavors, va revelar que n’està avaluant "dos o tres" llocs per a la seua reunió amb Kim, la primera cimera en la història dels EUA i Corea del Nord i que es produirà a finals de maig o principis de juny.

Fa alguna cosa més d’una setmana, Trump va dir que s’estaven avaluant cinc possibles localitzacions per a la seua reunió amb Kim, la qual cosa significa que ja s’han descartat almenys dos llocs dels cinc que el mandatari havia esmentat anteriorment.

Trump ha descartat que una d’aquestes localitzacions sigui als Estats Units, mentre que el seu Govern ha evitat dir si una d’elles és la frontera entre les dos Corees, que va ser l’escenari de la trobada entre Kim i Moon.

tracking