SEGRE

EUA DIPLOMÀCIA

Trump i Merkel reprenen relacions dies abans que els EUA imposin els aranzels

Trump rep la cancellera alemanya a la Casa Blanca.

Trump rep la cancellera alemanya a la Casa Blanca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, va defensar ahir que la relació amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha estat “excel·lent” des del principi, i la va qualificar de “dona extraordinària” al rebre-la a la Casa Blanca. “Tenim una relació realment excel·lent.”

“En realitat, hem tingut una relació excel·lent des del principi, però alguna gent no ho va entendre”, va dir Trump en declaracions a periodistes al començament de la reunió amb Merkel al Despatx Oval i a uns dies de l’entrada en vigor dels aranzels a les importacions de la Unió Europea.

Trump provava així de rebutjar la idea que la relació amb Merkel és freda, una noció que va cobrar força als dos costats de l’Atlàntic després de la primera trobada bilateral entre els dos, que es va produir a la Casa Blanca el març del 2017. En aquesta ocasió, les càmeres van captar nombroses mostres de tensió entre els dos líders.

Ahir, en canvi, Trump sí que va donar la mà a Merkel al Despatx Oval de la Casa Blanca i la va definir com una “dona molt extraordinària” mentre la cancellera alemanya somreia asseguda a la seua dreta. Merkel va agrair a Trump la “càlida recepció” i va expressar el compromís d’“aprofundir en les relacions” bilaterals.

tracking