SEGRE

EUROPA

15.000 joves viatjaran gratis aquest estiu Europa

El projecte es diu "Descobrir la UE" i està dotat amb dotze milions d’euros

15.000 joves viatjaran gratis aquest estiu Europa

15.000 joves viatjaran gratis aquest estiu Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 15.000 joves de 18 anys seran seleccionats per viatjar gratis per Europa aquest estiu, gràcies a una iniciativa finançada per la Unió Europea (UE) per donar a conèixer el continent, ha anunciat avui l’Executiu comunitari. El projecte, batejat com "Descobrir la UE" ("DiscoverEU") i dotat amb dotze milions d’euros, permetrà als joves seleccionats recórrer el continent per descobrir la seua herència cultural, conèixer altres ciutadans europeus, aprendre altres cultures i "descobrir el que uneix Europa", segons la CE.

El març passat la Comissió va anunciar la iniciativa, que consistirà en un passi d’Interrail per viatjar amb tren per Europa a fi de "fomentar la identitat europea, reforçar els valors comuns i promoure el descobriment de llocs i cultures europees".

Procés de participació

Per participar, els interessats hauran de tenir 18 anys l’1 de juliol de 2018 i ser ciutadans de la UE. Els joves seran seleccionats per un jurat i podran viatjar fins 30 dies i visitar entre un i quatre destinacions a la UE.

A més, tindran la possibilitat de participar en els nombrosos esdeveniments organitzats aquest any, amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Els interessats hauran d’enviar la seua candidatura durant un període de dos setmanes que s’obriran al juny a través del portal Joventut Europea ("European Youth Portal"), va indicar la Comissió, que va explicar que una primera ronda servirà per seleccionar als 15.000 primers viatgers.

Procés de selecció

Un jurat farà la selecció final d’aquests 15.000 beneficiaris, mentre que en el segon semestre de l’any podria tenir lloc una nova ronda de sol·licituds sobre la base del pressupost restant i la resposta dels participants durant l’estiu. A mitjans de maig el portal dels joves europeus publicarà més detalls de la iniciativa. El comissari europeu d’Educació, Cultura i Joventut, Tibor Navracsics, i el president del Partido Popular Europeo, l’alemany Manfred Weber, han participat avui en una reunió sobre "Descobreix la UE".

Uns 15.000 joves viatjaran gratis aquest estiu per descobrir Europa

Uns 15.000 joves viatjaran gratis aquest estiu per descobrir EuropaEFE/Archivo

tracking