SEGRE

Personalitats internacionals a Cambo en l'acte sobre el final d'ETA

Una jove llegirà la "declaració d’Arnaga" en eusquera

Personalitats internacionals a Cambo en l'acte sobre el final d'ETA

Personalitats internacionals a Cambo en l'acte sobre el final d'ETAEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Sinn Fein Gerry Adams, l’excap de Govern irlandès Bertie Ahern i l’exassessor del primer ministre britànic Toni Blair, Jonathan Powell, han arribat a la localitat francesa de Cambo-les-Bains per participar en la trobada que certificarà el final d’ETA.

Juntament amb ells ha acudit també el fundador del Partit de la Revolució de Mèxic, Cuauhtemoc Cárdenas, i l’exdirector del Fons Monetari Internacional Michel Camdessus, que completen el grup de "convidats internacionals", que llegirà la declaració d’aquest acte, que tindrà lloc a la casa coneguda com a Vil·la Arnaga.

Organitzat pel Grup Internacional de Contacte (GIC), Bake Bidea i el Foro Social Permanente, la cita té lloc l’endemà que ETA anunciés la seua dissolució en un comunicat.

Començarà al migdia al casalot construït a començaments del segle XX per Edmond Rostand, autor de "Cyrano de Bergerac", amb una salutació de l’exalcalde de Cambo Vicent Bru i del primer edil de la veïna Baiona, Jean René Etchegaray, qui també va participar en els actes del desarmament de la banda terrorista el 8 d’abril de 2017.

A les 13.00 hora local (11.00 GMT), "una jove", amb qui els organitzadors de l’esdeveniment volen simbolitzar "el nou futur al País Basc", llegirà la "declaració d’Arnaga" en eusquera mentre convidats internacionals ho faran en francès, anglès i espanyol.

Està previst que acudeixin també una delegació del PNB liderada pel seu president, Andoni Ortuzar, i d’EH Bildu amb el seu coordinador general Arnaldo Otegi al capdavant, així com d’Elkarrekin Podemos, representat per la parlamentària Eukene Arana.

Els governs del País Basc i de Navarra no han enviat cap representació.

tracking