SEGRE

Declarats innocents els bombers espanyols acusats de tràfic de persones a Lesbos

Realitzaven tasques de rescat humanitari

Els bombers sevillans Manuel Blanco, Julio Latorre i Quique Rodríguez.

Declarats innocents els bombers espanyols acusats de tràfic de persones a LesbosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres bombers espanyols de l’ONG Proem-Aid, jutjats a Grècia per l’acusació de temptativa de tràfic de persones, "han estat absolts de tots els càrrecs", va informar aquest dilluns l’organització no governamental en un missatge a Twitter. "S’ha fet JUSTÍCIA! Manuel Blanco, Julio Latorre i Quique Rodríguez han estat absolts de tots els càrrecs", va dir l’ONG en el seu missatge, alhora que va assenyalar que la sentència "sens dubte, representa una gran victòria de l’ajuda humanitària" i van subratllar que "tornarem per salvar vides".

Els bombers espanyols han comparegut davant d’un tribunal de Lesbos durant diverses hores juntament amb Mo Abassi i Salam Aldeem, els dos danesos que tripulaven l’embarcació quan van ser detinguts pels guardacostes grecs, en nom de l’ONG danesa Team Humanity. Abassi i Aldeem han seguit una línia de defensa separada a la dels espanyols.

Els espanyols es van declarar innocents de l’acusació de temptativa de tràfic de persones, el delicte del que se’ls acusava i que es remunta al gener del 2016, quan es trobaven a l’illa de Lesbos realitzant tasques de rescat humanitari. En el judici van testificar també diversos guàrdies costaners amb qui van estar en contacte durant la seua estada a l’illa. A la duresa de l’interrogatori de la fiscal, Blanco, Latorre i Rodríguez van dir que sempre van actuar complint les normes i avisant prèviament de les seues sortides al mar a les autoritats.

Blanco, el primer d’ells en testificar avui, va explicar que la primera vegada que van ser a Lesbos van arribar en comissió de serveis i que, com a professionals i funcionaris, saben que sempre cal contactar amb els Guardacostes abans de realitzar una sortida, i així ho van fer. Igual com el seu company Latorre, ambdós van explicar que només van anar a Grècia a salvar vides, i aquest últim va indicar que va anar a aquesta missió utilitzant les seues vacances laborals com a bomber a Sevilla (sud d’Espanya).

També va testificar aquest dilluns la consellera de Justícia i Interior de la Junta d’Andalusia (govern regional), Rosa Aguilar, que va reiterar la professionalitat dels tres funcionaris i va destacar les milers de vides que s’han salvat gràcies a Proem-Aid.

tracking