SEGRE

XARXES EMPRESES

Facebook instal·larà a Barcelona un centre de control de notícies falses

Ocuparà 500 persones per evitar abusos a la plataforma després de l’advertència de la UE || S’instal·larà en vuit plantes de la Torre Glòries, l’antiga Agbar

El logo de facebook.

Facebook instal·larà a Barcelona un centre per combatre notícies falsesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facebook ha triat Barcelona per posar en marxa un centre de control de notícies falses, que s’ubicarà a la Torre Glòries, en les plantes que ha llogat l’empresa austríaca Competence Call Center (CCC), segons van informar fonts properes. CCC ha llogat 9.000 metres quadrats en vuit plantes de l’edifici barceloní, i treballarà per la xarxa social fundada per Mark Zuckerberg, replicant un model que ja ha portat a terme a Alemanya, on disposa d’un centre de control de continguts per a Facebook, segons va publicar ahir Cinco Días.

En aquestes vuit plantes s’instal·laran cinc-centes persones de CCC, un número pràcticament idèntic a què tenen a la instal·lació alemanya d’aquesta companyia a Essen per a Facebook.

En la seua pàgina web, CCC publica una trentena d’ofertes de treball per cobrir vacants a Barcelona, entre les quals figuren directors d’operacions, relacions humanes i qualitat, entre d’altres.

La torre, amb una superfície bruta de 37.614 metres quadrats i 34 plantes, és propietat de Merlin Properties i, després de ser descartada com a seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA), està concebuda com un espai multiinquilí per allotjar oficines.

L’edifici, que és buit des del 2015 després de traslladar-se Agbar a la Zona Franca de Barcelona, passa per obres de rehabilitació i es preveu que sigui completament operatiu el proper 19 de maig. CCC ha llogat els primers metres quadrats d’aquesta nova fase de l’edifici, en una operació que va explicar amb la consultora immobiliària Engel & Völkers com a mitjancera.

L’anunci de la xarxa social fundada per Mark Zuckerberg arriba dos mesos després que la Comissió Europea donés un ultimàtum de dos mesos a les xarxes socials perquè presentin un codi de conducta per lluitar de manera efectiva contra les anomenades fake news.

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats de Barcelona, Agustí Colom, va celebrar que Facebook hagi triat la ciutat de Barcelona i va manifestar que l’ajuntament es posarà en contacte amb l’empresa per ajudar-la i facilitar-li l’“aterratge” a la ciutat.

tracking