SEGRE

Israel ataca dotzenes d'objectius iranians a Síria després del llançament de coets

Quatre dels míssils van ser interceptats i la resta van quedar curts i van impactar a Síria

Míssils de defensa sirians sobre Damasc.

Israel ataca dotzenes d'objectius iranians a Síria després del llançament de coetsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Israel va atacar al llarg de la nit dotzenes d’objectius militars iranians a Síria després de patir ahir a la nit el llançament de 20 coets, dels que 4 van ser interceptats i la resta van caure a terra sirià, van assegurar fonts militars. "Hem atacat dotzenes d’objectius militars a Síria", va dir a un grup de periodistes el portaveu militar Johnatan Conricus, que va agregar que han "estat en aquesta operació diverses setmanes, gairebé un mes, en els que s’ha aconseguit frustrar diversos atacs iranians".

"L’atac d’ahir a la nit va ser un dels més greus de la Força Al Quds de la Guàrdia Revolucionària contra la sobirania israeliana, va ser ordenat i comandat pel general Suleimaní i no va aconseguir els seus objectius", va afegir.

Cap dels vint coets tipus Grad i Fajr que van llançar contra Israel van caure al país, quatre d’ells van ser interceptats i resta es van quedar curts i van impactar a Síria.

L’atac iranià va ser llançat des dels afores de Damasc, a uns 30 o 40 quilòmetres de la divisòria i "va ser molt greu" malgrat que no va provocar víctimes i tot just danys.

L’operació israeliana d’ahir a la nit "és una de les operacions aèries més importants de la Força Aèria en els últims anys i la més gran contra objectius iranians. Es van atacar dotzenes d’objectius: centres d’intel·ligència, bases militars, magatzems, míssils balístics i un vehicle que va servir com a llançadora dels coets".

"Ens centrem a destruir les capacitats iranianes a Síria, no en causar danys personals. Hem destruït un treball de mesos de l’Iran allà" va afirmar Conricus, que va confirmar que "tots els objectius atacats van ser destruïts i els nostres avions van tornar sense danys".

"Això és una cosa que havíem previst, però la Intel·ligència i la Força Aèria i altres forces van ser capaces de minimitzar danys" i això malgrat que, encara que van advertir a Síria que no intervingués, els avions de combat es van enfrontar a "foc massiu de les defenses antiaèries" sirianes.

Entre els objectius a Síria atacats per Israel es compten: centres d’intel·ligència associats amb l’Iran i l’Eix Radical, una seu de logística de la Força Quds, una instal·lació militar logística a Al Kiswah, un complex militar iranià al nord de Damasc i magatzems de munició de la força Quds a l’aeroport de Damasc.

També es van destruir sistemes d’intel·ligència i llocs associats amb la força Quds, llocs d’observació militars i de munició a la zona de ningú de la frontera i un llançador iranià des d’on van sortir els coets cap a Israel.

"Els atacs de la Força Aèria van ser duts a terme entre foc de les defenses aèries sirianes, que van disparar malgrat l’advertència israeliana. En resposta, van atacar diversos sistemes d’intercepció (SA5, SA2, SA22, SA17) de l’Exèrcit sirià" resa un comunicat militar.

Les autoritats han decidit que la vida civil al territori ocupat dels Alts del Golan continuï amb normalitat, pel que hi haurà col·legis i treball, però demana als ciutadans que es mantinguin alerta i només permet agrupacions de més de mil persones en llocs oberts.

"Continuem tenint alerta alta al nord. Israel no permetrà la presència iraniana al Golan ni a Síria. No busquem una escalada, sinó el contrari", va dir Conricus, que va advertir que "els iranians encara tenen capacitats a Síria que els permetrien tornar a atacar", però va assenyalar que l’Exèrcit "està preparat per defensar-se de la contínua agressió iraniana a qualsevol escenari".

tracking