SEGRE

POLÍTICA INTERNACIONAL

EUA i Pyongyang atansen postures després d'alliberar dels presos

Trump agraeix el “bonic gest” del líder nord-coreà i diu que “tindrà èxit” en l’acostament || La decisió es produeix abans de la cimera entre els dos líders

El president dels EUA, Donald Trump, rep els presos alliberats per Corea del Nord.

El president dels EUA, Donald Trump, rep els presos alliberats per Corea del Nord.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va agrair ahir al líder nord-coreà, Kim Jong-un, el “bonic gest” d’alliberar els tres nord-americans retinguts al país asiàtic dimecres passat i va confiar a aconseguir la desnuclearització de la península de Corea en el marc del procés obert amb Pyongyang. Trump va ressaltar la importància d’aquest alliberament i va considerar “bonic” que Jong-un hagi decidit prendre aquesta decisió abans de la cimera bilateral, ja que Washington pensava plantejar l’alliberament aquesta mateixa setmana. “Francament, no pensàvem que passaria”, va admetre el dirigent nord-americà a la premsa. En aquest sentit, Trump va posar en relleu el procés iniciat amb Corea del Nord i va remarcar que de cara a la trobada amb el líder nord-coreà es pot “fer una cosa que la gent pensava que no era possible des de fa anys”, amb referència a la desnuclearització de la península asiàtica, i va afegir que “realment crec que tenim una molt bona oportunitat de fer alguna cosa molt significativa”, i es va mostrar convençut que pot “tenir èxit” en l’atansament a Pyongyang.

L’alliberament dels tres presos (Kim Dong Chul, Kim Sang Duk i Kim Hak Song) es va produir durant la visita del secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo, que aquest dimecres passat es va reunir per segona vegada amb Kim per preparar la futura cimera entre els dos líders.

Corea del Nord ha alliberat un missioner acusat d’espionatge i dos docents per “hostilitats”

Kim Dong Chul, un missioner americocoreà de seixanta-dos anys, va ser condemnat l’abril del 2016 a treballs forçats per espionatge. Kim Sang Duk, de cinquanta-nou anys, i Kim Hak Song, de cinquanta-cinc, van ser detingut l’abril i el maig del 2017 respectivament, després d’haver impartit classes a la Universitat de Ciència i Tecnologia de Pyongyang, l’única amb finançament privat del país, al ser acusats i condemnat per perpetrar “actes hostils” contra el Govern de Corea del Nord.

Per la seua banda, Kim Jong-un va assegurar que la trobada amb el dirigent nord-americà servirà per “construir un bon futur” i va qualificar la cimera d’“històrica” i d’“un excel·lent primer pas” cap al desenvolupament d’una “situació positiva” a la península.

La cimera entre Trump i Kim el 12 de juny a Singapur El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar ahir que la cimera en què participarà amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, per parlar de la desnuclearització de la península asiàtica tindrà lloc el pròxim 12 de juny a Singapur. Aquesta trobada suposarà la primera entre un dirigent nord-americà i un líder de Corea del Nord des que va acabar la guerra de Corea, el 1953. L’objectiu de la reunió és acordar l’acabament del programa nuclear de Pyongyang i impulsar el procés de pau a la península asiàtica, compromís que ja es va plasmar a la cimera intercoreana del passat 27 d’abril a Panmunjom.

tracking