SEGRE

POLÍTICA

Iceta veu a Torra un president "rebaixat" i l’insta a deixar la via unilateral

Lamenta que només es dirigeixi als catalans independentistes

Iceta veu a Torra un president

Iceta veu a Torra un president "rebaixat" i l'insta a deixar la via unilateralEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del grup PSC-Units, Miquel Iceta, ha retret al candidat a la investidura, Quim Torra, que accepti ser un president "rebaixat i subordinat" a Carles Puigdemont, ha lamentat que només es dirigeixi als catalans independentistes i l’ha instat a renunciar a la via unilateral "fracassada".

En la seua intervenció en la primera sessió del ple d’investidura en el Parlament de Catalunya, Iceta ha deixat clar que els socialistes votaran en contra, "no només perquè li hagin proposat digitalment, sinó perquè ha acceptat encantat la subordinació qui considera president legítim".

El líder del PSC ha considerat que Torra serà president "per gràcia de Puigdemont i amb permís de la CUP", però ha recordat que la Generalitat és "la institució més alta del país i no pot quedar subordinada a cap plantejament ni persona".

"Molts catalans no podem acceptar un president rebaixat, per respecte a la institució, l’Estatut i les lleis. Vostè ha acceptat ser president temporal i per delegació", ha retret Iceta, que també ha criticat que, en el seu discurs, Torra "només s’ha dirigit als catalans que donen suport al projecte independentista".

I li ha advertit que depèn de quin sigui la seua acció de govern, l’autogovern català "pot seguir en perill": "La via unilateral va fracassar i va tenir costos enormes. No tornem a emprendre un camí amb costos enormes per a tothom. Quan els escolto tan alegres parlar que farem república o procés constituent, penso que ens farem mal", ha asseverat.

tracking