SEGRE

SINISTRE AERI

Una avioneta s'estavella a Flix i deixa tres morts

Encara no es coneix la identitat o nacionalitat dels ocupants de l’aparell || Van sortir de Portugal i es dirigien a Reus

Un avió de Jet2.com a Alguaire, contractat per Neilson.

Un avió de Jet2.com a Alguaire, contractat per Neilson.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres persones van morir ahir a la tarda a l’estavellar-se entre les poblacions de Vinebre i Flix, a la Ribera d’Ebre, quan es dirigien cap a l’aeroport de Reus. Al tancament d’aquesta edició, les autoritats estaven provant d’identificar els morts, dels quals es desconeix la nacionalitat.

Els Bombers de la Generalitat van rebre al voltant de les 15.50 hores un avís alertant d’un incendi en el qual es trobava implicat un vehicle, al punt quilomètric 9,5 de la carretera T-2237. Cinc dotacions de bombers es van desplaçar fins al lloc del sinistre, on van comprovar que es tractava d’una avioneta que havia col·lidit just al costat de la carretera. L’incendi produït pel vehicle va provocar que el foc s’estengués, que va cremar 150 metres quadrats de vegetació, malgrat que les dotacions de bombers van poder extingir-lo amb brevetat.

La col·lisió va produir un incendi que va provocar que es cremessin 150 m

A l’interior de l’aparell viatjaven tres persones que s’havien enlairat de l’aeroport portuguès de Tires/Cascais, segons va indicar la informació facilitada per AENA.

Per ara es desconeixen els motius pels quals l’avioneta es va estavellar. Diferents patrulles dels Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb dotacions de la Policia Local, es van mobilitzar fins al lloc dels fets per realitzar tasques de seguretat i control.

D’altra banda, tècnics de la comissió estatal d’investigació d’accidents d’aviació Civil també es van desplaçar fins al lloc de l’accident per aclarir els motius pels quals es va estavellar el vehicle.

La Direcció General de Protecció Civil, seguint el protocol, va activar en fase d’alerta el pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya, també conegut com a Aerocat, en previsió que es presentés alguna dificultat a l’hora de gestionar aquesta situació d’emergència.

Val a destacar que el contacte amb AENA va ser en tot moment permanent, cosa que va evitar que l’activitat de l’aeroport de Reus patís afectacions que afectessin l’activitat.

tracking