SEGRE

PLE DEL PARLAMENT

Cleries (PDeCAT) descarta que Torra sigui un president "titella"

Cleries (PDeCAT) descarta que Torra sigui un president

Cleries (PDeCAT) descarta que Torra sigui un president "titella"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries, ha descartat avui que Quim Torra vagi a ser un president "titella" i ha pronosticat per a Catalunya una legislatura "potent" amb una "bona sintonia" entre Torra i Carles Puigdemont, a més d’amb tot el grup parlamentari, inclòs ERC.

En una entrevista a RNE i a la pregunta de com es va a conjugar l’activitat del Parlament i les decisions que prengui Puigdemont des de l’exterior, Cleries ha assegurat que quimanarà sobre el Govern de la Generalitat serà el seu president seguint les directrius del Parlament.

"No decidirà una cosa el Parlament i a Bèlgica o a Berlín se’n decidirà una altra, se seguirà el que mani el Parlament, com ha de ser," ha afirmat.

El senador ha insistit que Torra no serà un president "titella" encara que tindrà una "bona coordinació" amb Puigdemont.

"Però Torra farà de president, que ningú no el dubti, perquè el contrari seria devaluar la Presidència de la Generalitat" ha remarcat.

Sobre la decisió de la CUP de mantenir la seua abstenció a la investidura per facilitar l’elecció de Torra, Cleries ha considerat que és una postura "d’agrair".

El portaveu del PDeCAT en el Senat també ha criticat el jutge Pablo Llarena que, segons la seua opinió, va "modelant" les imputacions a qui va anar Govern de Catalunya i a la taula del Parlament, "en funció del que es diu a Alemanya, Suïssa o Escòcia".

Respecte a l’article 155 i a la petició de Ciutadans de prorrogar-lo, Cleries ha dit que Cs està demostrant que la seua raó de ser "és anar contra Catalunya i les seues institucions".

Segons el parer del senador, quan hi hagi Govern el 155 ha de decaure "i perquè n’hi hagi un altre 155 s’ha de tramitar des del principi en el Senat".

tracking