SEGRE

PLE DEL PARLAMENT

Torra reivindica una "nació plena" en una "república de tots els drets"

Torra reivindica una

Torra reivindica una "nació plena" en una "república de tots els drets"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat de JxCat a la investidura, Quim Torra, ha reivindicat avui una "nació plena" catalana, que es desenvolupi en una "república de tots els drets", que sigui "lliure justa, pròspera, que garanteixi el benestar al conjunt dels ciutadans que la componen".

En l’arrencada de la segona sessió del ple d’investidura en el Parlament, Torra ha utilitzat el català, l’aranès i el castellà, les tres llengües cooficials a Catalunya, per defensar una "república" catalana en la qual "tots gaudeixin de plenitud de drets", ha dit.

GARANTEIX QUE RECUPERARÀ LES 16 LLEIS SUSPESES PEL CONSTITUCIONAL

El candidat de JxCat a la investidura, Quim Torra, ha reivindicat avui la "sobirania" del Parlament per fer "lleis justes que ajudin a totes les persones" i, per això, ha garantit que recuperarà les 16 lleis suspeses pel Tribunal Constitucional i per la "piconadora" del Govern del PP.

"El Govern que presidiré, amb suport de la majoria parlamentària, tornarà a impulsar totes i cada una de les lleis que el Govern del PP ha portat al TC i que han quedat suspeses, setze en total. Algunes d'aprovades per unanimitat, amb suport del PP, una cosa que no ha servit per evitar que la piconadora del Govern de l'Estat les deixés en suspens," ha assenyalat Torra.

En el seu discurs en la segona sessió del debat d'investidura, Torra ha recordat que lleis "justes" com les de lluita contra la pobresa energètica o contra el canvi climàtic o la de la igualtat entre homes i dones eren "d'interès comú" i "no distingien entre ciutadans independentistes o no independentistes"

tracking