SEGRE

Torrent no es reunirà amb el Rei per comunicar-li la investidura de Torra

Torrent arriba aquest dilluns al Parlament.

Torrent no es reunirà amb el Rei per comunicar-li la investidura de TorraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, no es reunirà amb el Rei Felip VI per comunicar-li en persona la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat i es limitarà a informar-lo, previsiblement, per escrit.

Segons han explicat a Efe fonts de l’entorn de Torrent, després de la investidura d’avui de Quim Torra com 131 president de la Generalitat, nomenament que ha de rubricar Felip VI, el president de la cambra catalana no sol·licitarà una reunió amb el Monarca com habitualment solia fer-se en anteriors legislatures.

Una tradició protocol·lària que ja es va trencar després de la investidura de Carles Puigdemont, quan el Rei no va rebre a la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell, malgrat que aquesta sí que va sol·licitar una trobada.

Aquest és un dels motius, precisen les esmentades fonts, per les quals Torrent no demanarà una audiència amb el Rei.

Però, a més, segons aquestes fonts, amb aquest gest Torrent vol visualitzar també el seu rebuig del discurs del Rei Felip VI del passat 3 d’octubre, en el qual "no es va solidaritzar amb les víctimes" durant l’actuació policial en la jornada de l’1-O, i al fet que no s’hagi pronunciat sobre l’"existència de presos polítics en el seu Estat".

tracking