SEGRE

POLèMICA

El professor que va vexar la víctima de la Manada insta l'USC a expulsar-lo perquè no callarà

Luciano Méndez Naya va afirmar en un vídeo que la jove "va gaudir"

El professor que va vexar la víctima de la Manada insta l'USC a expulsar-lo perquè no callarà

El professor que va vexar la víctima de la Manada insta l'USC a expulsar-lo perquè no callaràEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El professor de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC) Luciano Méndez Naya, que va afirmar que la víctima de La Manada "va gaudir", ha instat avui a la institució acadèmica que l’expulsi perquè "no callarà" i espera que el seu cessament "valgui per a alguna cosa".

El professor ha publicat avui un nou vídeo al seu mur obert de Facebook en el qual considera "seriosa i preocupant" l’"actitud de la Universitat", després de constatar que li va enviar "un correu" en el qual diu que li obre un expedient informatiu, del qual ell mateix ha filtrat la seua resposta.

"No em prestaré a ximpleries, no em prestaré a nous expedients perquè em maregin i després no sé què. Llavors, que preparin un expedient d’expulsió de la Universitat. Només confio que si té alguna repercussió mediàtica, com se’m fa creure, que la meua expulsió valgui per a alguna cosa," ha comentat.

"Que se m’expulsi de la Universitat -continua- perquè callar no callaré. Si el que es pretén és que calli perquè se m’amenaça d’expulsar-me de la Universitat, llavors em coneixeu molt poc", ha agregat.

Li agradaria que "aquest fet, aquesta injustícia manifesta, almenys tingués alguna repercussió, encara que no fos més que en les mentalitats de les persones", ha abundat.

En aquest sentit, ha defensat que quan va firmar "el contracte de funcionari", ningú no li va dir "que estaven segrestant" el seu "pensament" i la seua "llibertat d’opinar".

"És preocupant que la Universitat, la gent que pren aquestes decisions a la Universitat, faci coses d’aquest calibre", ha afegit.

Considera que la Universitat "potser" no és el seu lloc perquè afirma que ell no és "gent d’aquesta mena" i el preocupa "relativament" la possibilitat que l’expulsin, ja que no l’"espanta un canvi" en la seua vida.

Compara l’USC amb la política i diu que en ella tots cobren "un sou considerable", però "treballar, molt poc".

Es defensa com un "lluitador contra la injustícia, en qualsevol camp" que se li presenti i no és "masclista en absolut", per la qual cosa veu "trist que algú ho pensi": "No sé si a hores d’ara el pensa algú o és pur espectacle", ha prosseguit.

"A veure si aquest és l’últim vídeo, que no en tinc gaire més ganes de seguir amb aquesta història", ha acabat després de denunciar altres pressions de caràcter íntim i personal.

El professor va publicar el passat 7 de maig un vídeo al seu mur obert de Facebook en el qual afirma que la víctima de La Manada, a la que es refereix com "la tipa", sabia al que anava, que "va gaudir" i que l’Audiència Provincial de Navarra l’hauria d’haver condemnat per haver denunciat "ximpleries" de "feminisme radical".

Després de tres jornades de crítiques, abans de conèixer que l’USC estudiava quines accions prendre contra ell, va publicar un nou vídeo en el qual es mostra "disposat a defensar" les seues postures "davant de qui faci falta" i acusa al "manada social" de "crucificar a un tipus que dissenteix de l’opinió majoritària".

La setmana passada, en un altre vídeo, va declarar que hi ha més d’"un noranta i molts per cent" de probabilitats que els fets hagin estat com ell creu que van ocórrer i ha qüestionat la possibilitat que l’USC adopti mesures contra ell perquè són les seues "opinions personals" a les quals creu que arribaria "qualsevol persona racional".

Aquest professor, docent d’Económicas, ja va ser expedientat el 2016 per comentaris masclistes a una alumna a classe sobre el seu escot.

tracking