SEGRE

CONFLICTE CATALà

L'ANC avisa Torra que estarà "vigilant" i anuncia una mobilització l'1-O

L'ANC avisa Torra que estarà

L'ANC avisa Torra que estarà "vigilant" i anuncia una mobilització l'1-OEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha avisat el president català electe, Quim Torra, que la seua entitat estarà "vigilant" per avaluar que "no es quedi només en la retòrica" i faci "passos ferms", i ha anunciat una mobilització l’1 d’octubre per reivindicar l’aniversari del referèndum il·legal.

En declaracions a La Xarxa, Paluzie ha recordat que el posicionament de l'Assemblea Nacional Catalana era "defensar la investidura de Carles Puigdemont", pel que ha lamentat que s’hagi començat la legislatura acceptant que no es desobeeix el Constitucional. A partir d’aquí -ha dit- serà molt difícil passar de les paraules als fets".

"En el seu discurs, Torra va parlar del mandat de l’1-O, de república, però passar als fets serà extremadament difícil", ha apuntat Paluzie, que ha admès estar "una mica decebuda" per no haver-se investit a Puigdemont i una "situació actual que no anticipa que hi hagi voluntat de desobeir per a coses de més envergadura".

Per això, ha advertit a Torra que l’ANC estarà "vigilant" per examinar que "no es quedi només en retòrica i es realitzin passos ferms" i, en aquest sentit, "avaluarà" l’acció de Govern i dels anomenats 'consell de la república' i 'assemblea de càrrecs electes’, per veure "com es configuren aquestes tres potes que ens han anunciat, encara que de manera molt ambigua i sense concretar molt".

"Em preocupa que de vegades el catalanisme i l’independentisme tendeixen molt als eufemismes i a pervertir una mica les paraules. I l’aplico a l’ANC també. Ahir es va repetir molt 'fer república'. El risc és que es converteixi en un mantra que et permet anar tirant, com el 'fer país’del pujolisme. Què vol dir fer república, si no es concreta amb fets?", ha suggerit.

tracking