SEGRE

Pedro Sánchez: "Si la Generalitat segueix el camí que diu Torra, s'aplicarà el 155"

El líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Pedro Sánchez: "Si la Generalitat segueix el camí que diu Torra, s'aplicarà el 155"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimarts que si el nou Govern segueix el camí anunciat ahir per Quim Torra en la seua investidura la resposta del Govern espanyol serà "blanc i en botella", ja que s’aplicarà el 155 "amb contundència". En la roda de premsa després de la reunió que ha mantingut avui amb el president del Govern, Mariano Rajoy, Sánchez ha insistit que el debat no és si hi haurà o no el 155 perquè "n’hi hauria, en condicional" en el cas que el nou Govern creï infraestructures institucionals fora de la legalitat, i la qüestió seria determinar "quan".

En tot cas, ha explicat que seria un article 155 "de manera diferent" i amb una aplicació "d’una altra naturalesa", sense que això suposi tornar a anar a eleccions.

No ha volgut entrar a valorar si la seua aplicació es podria desencadenar en el cas que Torra configuri un Govern amb consellers a la presó, perquè la "legalitat" o no d’aquesta mesura l’han de determinar els jutges. Al seu judici, les declaracions del nou president de la Generalitat sí que són "una provocació i despropòsit, des del punt de vista polític."

Així, Sánchez ha advertitTorra que "si decideix plantejar aquestes estructures paral·leles es trobarà un mur" perquè davant de qualsevol intent de "fallida unilateral" per la seua part, els catalans i tots els espanyols tenen la garantia que "l’Estat actuarà".

tracking