SEGRE

Rajoy i Sánchez pacten una resposta "proporcional" davant del possible "desafiament català"

Rajoy y Sánchez se saluden abans de reunir-se a la Moncloa.

Rajoy i Sánchez pacten una resposta "proporcional" davant del possible "desafiament català"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, i el líder socialista, Pedro Sánchez, han acordat aquest dijous oferir una resposta "pactada i proporcional" en defensa de la legalitat a Catalunya davant "qualsevol eventual desafiament", segons un comunicat conjunt després de la reunió que han mantingut en la Moncloa.

Aquest acord queda obert a "totes les forces polítiques" tant a les que van recolzar l’aplicació del 155 com "a qualsevol altra que desitgi mostrar el seu compromís amb les institucions i el compliment de l’ordenació jurídica".

A més, en el comunicat Rajoy i Sánchez han traslladat a la societat un missatge de "serenitat i fermesa" en defensa de la "concòrdia civil, la legalitat vigent i la unitat d’Espanya", i s’han compromès a reforçar el seu acord polític a favor de l’ordre constitucional a Espanya i davant de "els socis europeus".

En el comunicat, Rajoy i Sánchez han justificat aquest acord en la situació creada davant de la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat pel seu "discurs polític frontista i el caràcter xenòfob de les seues manifestacions públiques". Tant el president del Govern com el secretari general dels socialistes han deixat clar el rebuig de qualsevol intent de posar en marxa estructures polítiques "diferents a les úniques vàlides, que són aquelles previstes a la Constitució i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya".

Rajoy i Sánchez s’han compromès que es vigili el compliment de la legalitat i que aquesta "vigilància" es faci extensiva als recursos públics que conformen el pressupost de la Generalitat "per garantir que es destinin al compliment de les finalitats d’interès general per al qual estan previstos".

tracking