SEGRE

Torra demana una reunió a Rajoy i Puigdemont insisteix en el diàleg

Torra demana una reunió a Rajoy i Puigdemont insisteix en el diàleg

Torra demana una reunió a Rajoy i Puigdemont insisteix en el diàlegEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president electe de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat avui que una vegada hagi pres possessió del càrrec enviarà una carta al president del Govern, Mariano Rajoy, per demanar-li que "fixi dia i hora" d’una reunió, en la qual li exigirà aixecar l’article 155 i el control de les finances catalanes.

El dia després d’haver estat investit president, Torra ha viatjat a Berlín per reunir-se amb Carles Puigdemont, a qui ha volgut "retre homenatge" i a qui continua considerant el president "legítim" de Catalunya, segons ha dit en roda de premsa al costat del propi Puigdemont.

Torra ha recalcat a Rajoy, a qui ha instat a una reunió "sense condicions prèvies i per parlar de tot", que no n'hi ha prou amb aixecar el 155".

Torra i Puigdemont van posar èmfasi en la necessitat de posar fi a la intervenció de les finances de la Generalitat catalana, prèvia a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. "Si el Govern no té el control sobre les seves finances, és una intervenció per altres mitjans i no respecta la voluntat del poble de Catalunya" expressada, ha argumentat, en les últimes eleccions catalanes del desembre passat.

En aquest sentit, Torra ha insistit que no es tracta només que s'aixequi l'article 155, sinó que la Generalitat tingui "la llibertat de disposar de totes les seves finances", per tenir-les "sota el nostre control", ha remarcat.

Així mateix, Torra ha dit que a Espanya hi ha "presoners polítics" que són entre reixes per "un delicte que no han comès", doncs al seu judici "ningú no ha vist rebel·lió" a Catalunya.

Torra s'ha reafirmat en l'objectiu de provar d'investir Puigdemont més endavant en la legislatura. "Mai no abandonarem el camí de reconfirmar al president Puigdemont al capdavant del Govern, perquè torni al Palau de la Generalitat", ha apuntat. Una "restitució" que ha estès a tots els consellers que desitgin recuperar els seus càrrecs per a la constitució del nou Govern. "Li ho hem ofert a tots", ha dit Torra, sense detallar qui ha acceptat l'encàrrec de tornar a ser consellers de la Generalitat catalana.

Puigdemont insisteix en la necessitat de diàleg davant d’un assumpte "europeu"

Per la seua part, l’expresident Carles Puigdemont ha insistit en la necessitat d’obrir un diàleg amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, per buscar solucions a un "assumpte" que, va dir, no és "intern", sinó europeu.

En la compareixença conjunta a Berlín amb el seu successor, Quim Torra, Puigdemont va admetre que la situació creada és "complexa", i va dir que convé "actuar amb sentit de responsabilitat".

tracking