SEGRE

POLíTICA

Torra oferirà a exconsellers la restitució i visitarà ben aviat els presos

Aquest dimarts perfilarà el Govern juntament amb Carles Puigdemont a Berlín

Torra oferirà a exconsellers la restitució i visitarà ben aviat els presos

Torra oferirà a exconsellers la restitució i visitarà ben aviat els presosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president electe de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat que aquest dimarts perfilarà el Govern amb el líder de JxCat, Carles Puigdemont, en el qual "té molt a dir" i en el qual oferirà als exconsellers cessats la seua restitució, mentre visitarà els polítics presos, si pot ser aquesta mateixa setmana.

Així ho ha explicat Torra en una entrevista a Catalunya Ràdio, poc abans de viatjar a Berlín per mantenir una reunió amb Puigdemont per discutir el Govern i el pla per a la legislatura, el dia després de la seua investidura.

Torra ha explicat que es va inferir com a advocat per poder visitar els polítics presos -als quals ha qualificat d’"ostatges catalans" -, una cosa que ja va fer fa unes setmanes però que vol repetir ara en la seua condició de president de la Generalitat "el més aviat possible": "Intentaré que sigui aquesta setmana", ha dit.

No ha concretat si la presa de possessió serà demà perquè "estan a l’espera" que el Rei firmi la seua investidura, la qual cosa no ha posat en dubte que farà, perquè creu que l’Estat va a "complir la llei".

El president català electe ha confirmat que oferirà la restitució "en tots els casos" a les persones del Govern cessades per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, amb el que la decisió de tornar a ser consellers estarà en mans de cadascun dels afectats.

Ha dit que coneix algun cas, com el de l’exconseller Joaquim Forn, que ja ha deixat clar que no vol repetir, però no té informació concreta sobre la resta: "Si accepten seria un gran honor. Li ho proposarem segur i si accepten seran consellers", ha assegurat.

Torra ha dit que avui a Berlín "parlarà i discutirà" amb Pugidemont sobre el futur Govern, del que ha dit que té "molt a dir" i que no sap si es podrà tancar avui mateix perquè també s’ha de parlar amb ERC.

Ha asseverat que anirà a Berlín "les vegades que siguin necessàries" per parlar amb Puigdemont, encara que ha subratllat: "Les decisions les prendré jo".

Quim Torra no només vol anar a veure els polítics presos sinó els "exiliats a Brussel·les, Suïssa i Escòcia", en al·lusió a Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira, Anna Gabriel i Clara Ponsatí.

tracking