SEGRE

El BOE i el DOGC publiquen el nomenament de Quim Torra com a president

Tindrà efecte a partir de la presa de possessió, que pot celebrar-se des d’aquest dimecres fins a cinc dies després de la publicació

El BOE i el DOGC publiquen el nomenament de Quim Torra com a president

El BOE i el DOGC publiquen el nomenament de Quim Torra com a president

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publiquen aquest dimecres el decret de nomenament de Quim Torra com a president de la Generalitat, firmat pel rei Felip VI i el president del Govern, Mariano Rajoy (vegeu el document).

El nomenament tindrà efecte a partir de la presa de possessió de Torra, que pot celebrar-se des d’aquest dimecres fins a cinc dies després de la publicació i, a continuació, podrà anomenar el seu Govern.

"De conformitat amb el disposat als articles 152.1 de la Constitució i 67 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, vinc a nomenar President de la Generalitat de Catalunya al senyor Joaquim Torra i Pla, elegit pel Parlament de Catalunya en la sessió celebrada els dies 12 i 14 de maig de 2018," diu textualment el decret, firmat ahir pel Rei i prèviament per Mariano Rajoy.

Quim Torra va assegurar ahir des de Berlín que per prendre possessió del càrrec repetirà la fórmula que va utilitzar el seu predecessor, Carles Puigdemont, que el 2016 va evitar tota referència a la Constitució i al Rei d’Espanya.

Una vegada que Torra prengui possessió podrà designar el seu nou Govern, en el qual ja ha anunciat que oferirà restituir alguns dels consellers cessats en aplicació de l’article 155 de la Constitució.

L’aplicació d’aquest article ha d’acabar de forma automàtica quan prengui possessió el nou Govern, tal com estableix l’acord del Consell de Ministres del mes d’octubre passat que va posar en marxa la intervenció de la Generalitat.

El president català ha anunciat que tan aviat prengui possessió del càrrec enviarà una carta al president del Govern, Mariano Rajoy, per demanar-li que fixi "dia i lloc" per fer una reunió, en la qual li exigirà posar fi al 155 i al control de les finances catalanes.

tracking