SEGRE

CONFLICTE SOCIAL

El narcotràfic i la violència es disparen al Camp de Gibraltar

Blinden la zona per evitar una revenja entre clans per la mort d’un nen dilluns || Decomissen un total de 420 quilos de cocaïna en dos operacions a Algesires

Cotxe fúnebre que va traslladar ahir les restes mortals del petit mort a Algesires.

Cotxe fúnebre que va traslladar ahir les restes mortals del petit mort a Algesires.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La violència associada al narcotràfic s’ha intensificat aquesta setmana al Camp de Gibraltar. L’últim episodi, la mort d’un nen a la platja de Getares, a Algesires, aquest dilluns. Després de discutir amb el pare del menor, que pertany al clan dels Pantoja, un individu va investir amb la seua embarcació la llanxa en la qual es trobaven i va acabar amb la vida del petit.

El conductor i l’acompanyant van ser arrestats, però el segon, que respon a les inicials A.J.C.G., va quedar ahir en llibertat. Per això, les forces de seguretat han organitzat un dispositiu especial a la població més gran del Camp de Gibraltar per preservar la seua integritat física, davant de l’amenaça dels familiars del nen mort, narcotraficants que solen col·laborar amb el conegut Abdellah El Haj, El Messi del Hachís, de prendre’s la justícia per la seua mà.

Zoido avisa els narcos que el Govern els ha “declarat la guerra” i diu que farà servir totes les “armes”

Tot aquests fets ocorren quan no fa ni una setmana que al voltant de quaranta persones, algunes amb antecedents per drogues, van agredir nou agents de la Guàrdia Civil fora de servei a la barriada d’Algesires d’El Rinconcillo, uns fets pels quals han estat detinguts ja sis sospitosos. En aquest sentit, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, que va estar ahir a Sevilla, va assegurar que “des del Govern estem declarant la guerra d’una forma total i absoluta al contraban de droga” i va advertir “tots els narcotraficants” que “estem combatent-los amb totes les armes disponibles”.

Zoido va posar de relleu la confiscació, ahir mateix, al port d’Algesires d’un total de quatre-cents vint quilos de cocaïna en dos operacions de la Polícia Nacional i dels agents de duanes.

No obstant, com va explicar un agent de la Guàrdia Civil destacat a la zona a El Confidencial, la situació a la comarca “és cada vegada pitjor, és més desagradable viure aquí perquè sembla com si tothom t’estigués mirant” a l’haver-hi molta gent implicada en el narcotràfic.

Desarticulen un punt de venda de droga ‘regentat’ per un menor La Policia Nacional va desarticular divendres passat un punt de venda de droga regentat per un menor de 17 anys en un domicili de la barriada de La Uva de Badajoz. Durant el registre de l’habitatge, els agents van decomissar 20 plantes de marihuana, 104 dosis d’heroïna, 110 dosis de cocaïna i 34,5 grams d’haixix. En aquest sentit, van intervenir 600 euros en bitllets fraccionats, una bàscula de precisió i nombrosos retalls de plàstics per preparar les dosis. L’operació, que va començar arran d’una denúncia el mes d’abril passat, es va saldar amb la detenció de l’encarregat del punt de venda i d’uns altres dos joves que es trobaven a la casa.

tracking