SEGRE

El Suprem veu falta de cooperació contra el procés del jutge belga

L'exconseller Toni Comín, aquest dimecres abans de declarar davant del jutge belga.

El Suprem veu falta de cooperació contra el procés del jutge belgaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fonts de la Sala Penal del Suprem han retret aquest dimecres de manera no oficial al jutge belga que ha rebutjat l’entrega dels exconsellers Comín, Serret i Puig la seua falta de compromís amb l’obligada col·laboració judicial amb Espanya. El jutge belga encarregat d’estudiar l’extradició a Espanya dels exconsellers catalans Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig ha rebutjat avui l’euroordre dictada contra ells per "defectes de forma" en el procediment, en estimar que no té "equivalència" amb l’ordre de detenció nacional.

La Fiscalia ha informat que no hi ha cap recurs contra aquesta decisió per part de les autoritats espanyoles.

Les fonts de la Sala han informat que estan pendents de rebre la resolució per estudiar-la, però han afegit que, pel que es coneix fins ara per la premsa, consideren que la denegació de l’entrega podria interpretar-se com una absència de compromís amb prestar col·laboració judicial.

Aquestes fonts recorden que el 21 de març de 2018 es va dictar un acte de processament on s’expressaven els fets i els arguments jurídics pels quals se’ls considerava ja processats, i pels quals, a aquesta mateixa data ja, l’instructor adoptada la mesura cautelar de presó.

Sobre aquesta mateixa argumentació de l’ordre de processament, i a petició del ministeri fiscal, el dia 23 de març es va dictar un acte ordenant lliurar les ordres europees de detenció, que tenen així una clara resolució de suport (l’ordre de processament).

Les mateixes fonts recorden que el suport de la resolució jurídica que és aquesta ordre de processament és el que la nostra ordenació jurídica preveu amb més desenvolupament argumental a excepció feta de la sentència.

Només el desconeixement de la nostra ordenació jurídica, malgrat l’explicació donada com a informació suplementària, permet obviar l’ordre de processament en la qual descansa l’euroordre, han afegit aquestes fonts.

tracking