SEGRE

POLÈMICA UNIVERSITAT

Casado va aprovar mitja carrera de Dret durant l'estiu del 2007

Just després de convertir-se en diputat a l’Assemblea de Madrid || El dirigent popular denuncia una campanya en contra seu i l’oposició li demana explicacions

Estudiants en la marxa d’ahir contra Cifuentes a Madrid.

Estudiants en la marxa d’ahir contra Cifuentes a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va aprovar 12 assignatures de la llicenciatura en Dret, la qual cosa equival a mitja carrera, en tan sols 4 mesos, entre el juny i el setembre del 2007. D’aquesta manera, tal com va revelar ahir el diari El Mundo, el dirigent popular hauria acabat els seus estudis vuit anys després d’iniciar-los a Icade, el 1999, i després d’haver traslladat el seu expedient acadèmic al Centro Cardenal Cisneros, una institució associada a la Universitat Complutense de Madrid (UCM). Fonts de l’entorn de Casado van explicar ahir que va aprofitar “al màxim” aquell estiu per estudiar, coincidint amb el període vacacional a l’Assemblea de Madrid, a la qual acabava d’accedir com a diputat després dels comicis del 2007. No obstant, alguns professors haurien denunciat pressions d’alts càrrecs del PP perquè donessin “facilitats” i “tractes de favor” a Casado a fi que pogués completar la seua llicenciatura en Dret. Malgrat això, el Centro Cardenal Cisneros va emetre ahir un comunicat en el qual va negar qualsevol tipus de “tracte preferent” a Casado. Així mateix, el mateix dirigent popular va assegurar que “no hi ha cap irregularitat” al seu expedient i va atribuir la polèmica a un campanya contra ell atès que està “a les quinieles” per ser el candidat del PP a la presidència de la Comunitat de Madrid el 2019. En qualsevol cas, la UCM, que expedeix els títols del Centro Cardenal Cisneros, va sol·licitar tota la informació sobre els estudis de Casado a la institució associada i va avisar que actuarà “amb contundència” si detecta irregularitats. Per la seua part, la líder de Ciutadans a l’ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, va indicar ahir que seria “intolerable” que alguns membres de la cúpula del PP haguessin pressionat perquè Casado aprovés la seua carrera. En la mateixa línia, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va dir que el cas li sembla “estrany” i va convidar Casado a explicar-se.

Com a senyal de protesta, desenes d’estudiants de la Complutense es van manifestar ahir davant del rectorat en una marxa que va sortir de l’estació madrilenya de Ciudad Universitaria.

Els organitzadors de la mobilització van afirmar que Cifuentes “no és digna” de tornar a una universitat pública després d’haver-la “asfixiat” durant els anys en els quals va governar Madrid.

La Complutense assigna a Cifuentes la plaça que tenia en reserva

La Universitat Complutense de Madrid ja ha assignat a l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes la plaça que tenia en reserva en aquesta institució. En un comunicat, la institució va explicar que ha seguit el reglament i procediment habitual marcat, com era la seua obligació. La també exlíder dels populars madrilenys cobrarà ara 43.412 euros bruts a l’any per aquest lloc.

tracking