SEGRE

DENÚNCIA IRREGULARITATS

Cobraments irregulars de 70.000 euros de De Alfonso a Anticorrupció

Segons la Sindicatura de Comptes, complements i sobresous als quals no tenia dret || L’òrgan fiscalitzador proposa exigir responsabilitats “penals”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sindicatura de Comptes va fer públic ahir un informe en el qual conclou que l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso va percebre un sobresou de 70.000 euros de manera irregular. En aquest sentit, l’òrgan fiscalitzador dels comptes de la Generalitat va concloure que De Alfonso no tenia dret a cobrar el trienni per alt càrrec, amb la qual cosa es va embutxacar 49.086 euros que no li corresponien. A més, va percebre un total de 20.005 euros en concepte de complement sense “cap justificació”. Igualment, la Sindicatura va assenyalar l’exdirectora adjunta de l’OAC Maria Teresa Masià, que va cessar el setembre del 2016, per haver cobrat un complement de 9.721 euros malgrat no tenir-hi dret al no ostentar un alt càrrec.

D’altra banda, a l’informe, la cambra de comptes catalana també va manifestar les seues sospites sobre la decisió de De Alfonso d’autoritzar el pagament de 281.000 euros en concepte de complement de qualitat a tot el personal de la institució, adherint-se així a l’acord de condicions laborals del personal del Parlament. A més, la Sindicatura va posar en dubte algunes incorporacions “al personal funcionari de forma directa, sense cap convocatòria pública per cobrir les places” el 2015.

La Sindicatura de Comptes va advertir que les inconsistències detectades “poden donar lloc a fets perseguibles administrativament i judicialment”. Així mateix, va retreure al Parlament que no impulsés cap informe de control financer sobre l’OAC en els dos primers trimestres del 2015.

Daniel de Alfonso va ser cessat del seu càrrec com a director de l’OAC el juny del 2016 després que sortissin a la llum unes converses amb el llavors ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, de les quals es deduïa que tant l’un com l’altre provaven de buscar proves per incriminar dirigents de Convergència i Esquerra Republicana en casos de corrupció.

“Això la Fiscalia t’ho afina, fem una gestió”, en boca de Fernández Díaz, és una de les frases que s’escoltaven a les cintes.

tracking