SEGRE

El Govern espanyol no assisteix a la presa de possessió de Quim Torra

L’acte se celebra a las 11.30 hores al Palau de la Generalitat

Quim Torra

El Govern espanyol no assistirà a la presa de possessió de Quim TorraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol no assistirà avui a la presa de possessió del president electe de Catalunya, Quim Torra, perquè "des de la Generalitat se li ha intentat imposar el nivell de la delegació governamental, cosa que no ha acceptat", han informat fonts de l’Executiu. Així mateix, el Govern considera que "el model d’acte organitzat por la Generalitat degrada la propia dignitat de la institució".

Torra prendrà possessió en un acte breu a les 11.30 hores, discret, sense parlaments i sense gairebé convidats al Palau de la Generalitat, 202 dies després de la destitució del Govern de Carles Puigdemont.

Per agafar possessió, repetirà la fórmula que va utilitzar el seu predecessor en el càrrec, Carles Puigdemont, que el 2016 va evitar tota referència a la Constitució i al Rei.

El 2016, en rellevar a Artur Mas, Puigdemont va respondre afirmativament a la pregunta que li va formular la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell: "Promet complir lleialment las obligacions del càrrec de president de la Generalitat amb fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya representat pel Parlament"?.

Després de dies de negociació entre les administracions central i catalana sobre el format que ha de tenir la cerimònia, Torra, que volia un acte auster i sense convidats, prendrà possessió, possiblement, al Saló Verge de Montserrat de Palau, avantsala del despatx del president, en lloc del tradicional Saló de Sant Jordi.

Torra vol un acte breu, senzill i presencia la seua família i del president del Parlament, Roger Torrent, en contrast con las preses de possessió anteriors al Saló de Sant Jordi, que solien congregar en més de 200 personalitats dels àmbits polític, social i econòmic de Catalunya.

tracking