SEGRE

TERRORISME TRIBUNALS

La Guàrdia Civil intervé béns de més de cinquanta etarres

Per cobrir la indemnització impagada a les seues víctimes || Entre ells destaquen membres històrics com La Tigresa

Imatge d’arxiu d’una pintada a favor de la banda terrorista ETA.

Imatge d’arxiu d’una pintada a favor de la banda terrorista ETA.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb l’Audiència Nacional, va iniciar ahir l’operació Zerga (deute en eusquera) per intervenir nombrosos béns mobles o immobles en propietat a més de cinquanta persones condemnades per delictes de terrorisme relacionats amb ETA. Entre els afectats es troben diversos membres històrics de la banda, com Idoia López Riaño La Tigresa, Mercedes Galdós Arzuaga Bitxori o Enrique Letona. Segons va informar el ministeri de l’Interior, es tracta d’almenys 10 membres d’ETA i més de 40 responsables d’accions de violència de carrer emmarcades en la kale borroka, que tenen pendents deutes contrets amb l’Estat pel pagament de responsabilitats civils, ascendint en conjunt fins als vuit milions d’euros.

En el marc de l’operació es van bloquejar i van embargar més de 45 comptes bancaris de diferents entitats financeres, es van identificar catorze propietats immobiliàries i es van intervenir una trentena de nòmines, que seran retingudes en la part que superi el salari mínim interprofessional. Les investigacions, que s’han desenvolupat durant l’últim any, van permetre comprovar els condemnats que eren titulars de béns o desenvolupaven activitats laborals i econòmiques sense haver iniciat cap acció per satisfer les seues obligacions amb el deute.

Interior va sol·licitar a començaments d’any informació sobre els presos de la banda terrorista

En un altre ordre de coses, Interior va demanar, entre els mesos de febrer i març, informació en relació amb la situació dels presos de la banda terrorista. En un comunicat, la secretaria general d’Institucions Penitenciàries, dependent del ministeri, va rebutjar la relació entre aquesta sol·licitud amb la dissolució d’ETA i un possible acostament dels presos. Per la seua part, el president del sindicat de presons Acaip, José Luis Pascual, va indicar que el requeriment era “similar, si no idèntic”, al que va precedir l’acostament de 103 reclusos de la banda el 1998. Les associacions de víctimes AVT i Covite van titllar la notícia de “decebedora”. Mentrestant, França va atansar ahir el pres Luis Iruretagoiena Lanz.

tracking