SEGRE

INVESTIGACIÓ UNIVERSITAT

La polèmica pel títol de Casado entela la investidura del successor de Cifuentes

Imputen tres professors més i un alumne en el cas del màster || Una diputada del PP investigada a Púnica dirigia el Patronat del centre associat a la Complutense en què Casado es va llicenciar

El candidat a la presidència de Madrid, Ángel Garrido, ahir, durant la seua investidura, que es vota avui.

El candidat a la presidència de Madrid, Ángel Garrido, ahir, durant la seua investidura, que es vota avui.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera sessió de la investidura del popular Ángel Garrido a l’Assemblea de Madrid va quedar ahir relegada a un segon pla per els nous descobriments sobre la llicenciatura en Dret que va obtenir el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, al Centre Cardenal Cisneros, associat a la Universitat Complutense de Madrid (UCM). En aquest sentit, després de conèixer-se que va aprovar mitja carrera entre juny i setembre del 2007, ahir va sortir a la llum que la presidenta del Patronat d’aquesta institució vinculada a l’UCM en aquell moment era Lucía Figar que, com Casado, va ser elegida diputada a l’Assemblea de Madrid pel Partit Popular en les eleccions d’aquell any. A més, en aquell moment, era consellera regional d’Educació, sent presidenta Esperanza Aguirre, que va ser acusada dimecres de pressionar perquè se li donessin facilitats a Casado a l’hora d’aprovar les assignatures que tenia pendents. Així, segons El Plural, Figar, que el 2015 va ser imputada a Púnica, era l’encarregada de nomenar al director del Centro Cardenal Cisneros o aprovar les propostes de contractació del professorat, entre altres atribucions. Tot i això, el president del PP a la Comunitat de Madrid, Pío García-Escudero, va defensar ahir, als passadissos de l’Assemblea de Madrid, que Casado està en condicions de ser candidat a les autonòmiques madrilenyes de l’any que ve. A més, va dir que compta amb ell en la direcció regional dels populars. També el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo va vaticinar que el seu company de files “sortirà reforçat” de la polèmica sobre els seus estudis. Per la seua part, el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va dir que el seu partit “no té res a veure” amb la filtració sobre els estudis de Casado i va instar els populars a demanar explicacions al seu coreligionari, “que és el que les ha de donar”.

D’altra banda, la jutge que investiga les presumptes irregularitats en les qualificacions del màster de l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes a la Universitat Rei Joan Carles (URJC) ha imputat en el cas tres professors més, entre els quals hi ha Pablo Chico de la Cámara, que hauria ordenat a la funcionària Amalia Calonge, també investigada, canviar les notes de l’exdirigent popular el 2014. Així mateix, la instructora ha imputat també un company de classe de Cifuentes, el nom del qual figura a les actes de convalidació falsificades.

Villar Mir nega haver pagat comissions a Ignacio González

L’expresident d’OHL Juan Miguel Villar Mir va manifestar ahir que no va pagar 2,5 milions de dòlars a l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González perquè li adjudiqués el projecte del tren de la localitat de Navalcarnero el 2007. En aquest sentit, va defensar davant del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón, que investiga el cas Lezo, que la seua oferta era la millor i que l’adjudicació va ser legal. Tanmateix, Villar Mir va admetre les seues sospites que algú va desviar aquesta quantitat des de dins de la multinacional en benefici propi. En aquest sentit, no va aportar més detalls i va assenyalar que els seus advocats investiguen el pagament. En la mateixa línia, l’exconseller de la constructora i gendre de Villar Mir, Javier López Madrid, va explicar que mai no va saber dels detalls de l’adjudicació del contracte de Navalcarnero i que, en cap cas, no va participar en el pagament de comissions il·legals.

tracking