SEGRE

POLÍTICA

Torra incorpora Rull, Turull, Puig i Comín en el nou Govern

Puigdemont enalteix un nou Govern modern al servei d’una societat oberta i europea

Quim Torra signana el nomenament de consellers.

Torra incorpora Rull, Turull, Puig i Comín en el nou GovernGENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president català, Quim Torra, ha incorporat com a membres del seu nou Govern a dos exconsellers en presó preventiva, Jordi Turull (Presidència) i Josep Rull (Territori i Sostenibilitat), i a uns altres dos de fugits a Bèlgica, Antoni Comín (Salut) i Lluís Puig (Cultura), a més de situar Ernest Maragall en Exteriors i a Pere Aragonès com a vicepresident.

Torra ha firmat aquest dissabte el decret que estructura els àmbits del Govern i el decret de nomenament dels nous membres del consell executiu català, els qui prendran possessió del càrrec el dimecres 23 de maig, segons ha informat la Generalitat.

En el seu compromís de "restituir" als consellers cessats després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, Torra ha nomenat al capdavant de les seues anteriors responsabilitats a Jordi Turull (Presidència), Josep Rull (Territori i Sostenibilitat), Lluís Puig (Cultura) i al republicà Toni Comín (Salut).

Pere Aragonès ha estat nomenat vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda; Elsa Artadi, portaveu del Govern i consellera d’Empresa i Coneixement; i Ernest Maragall, qui fos conseller del PSC i que des de l’1 de maig passat és militant d’ERC, és el nou conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

La resta de consellers són Miquel Buch (Interior), Josep Bargalló (Educació), Ester Capella (Justícia), Chakir El Homrani (Treball, Assumptes Socials i Famílies), Jordi Puigneró (Polítiques Digitals i Administració Pública) i Teresa Jordà (Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació).

Per la seua part, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha felicitat els nous consellers de l’executiu català que encapçala Quim Torra i ha destacat que es tracta d’un Govern "modern per a un país modern". En un tuits, Puigdemont ha afirmat que l’acabat de nomenar Consell Executiu estarà al servei d’una "societat moderna, oberta i europea".

Torra incorpora Rull, Turull, Puig i Comín en el nou Govern

Torra incorpora Rull, Turull, Puig i Comín en el nou GovernEFE/Archivo

tracking