SEGRE

SINISTRE AVIACIÓ

Un avió amb almenys 113 persones a bord s'estavella a l'Havana

Almenys una desena dels morts són estrangers || Només tres persones sobreviuen després d’estavellar-se l’aparell en una zona agrícola al costat de l’aeroport

Policies i militars custodien les restes de l’avió accidentat a l’Havana, a Cuba.

Policies i militars custodien les restes de l’avió accidentat a l’Havana, a Cuba.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un avió comercial, que cobria la ruta entre l’Havana i la província cubana d’Holguín, es va estavellar ahir amb almenys 113 passatgers i tripulants, la majoria cubans i una desena estrangers, tot just enlairar-se de l’aeroport internacional José Martí, a la capital. Entre els morts hi hauria un nadó de dos anys i quatre nens més. La mateixa companyia va confirmar que els nou tripulants eren de nacionalitat mexicana. Segons va informar el diari oficial de l’Estat Granma, tres persones van sobreviure al sinistre, que van ser hospitalitzades en estat crític. L’aparell accidentat, un Boeing 737, pertanyia a l’empresa mexicana Damojh Aerolíneas SA i era operat per la companyia Cubana d’Aviació.

Segons va informar la televisió estatal de Cuba, l’aparell es va estavellar en una zona agrícola coneguda com a Rancho Boyeros, ubicada a prop de la terminal 1, lloc des del qual va sortir l’aeronau. Segons va relatar un testimoni, l’avió es va aturar a l’aire tot just enlairar-se i després va caure en picat contra terra. Les imatges difoses pels mitjans locals mostraven una gran fumarada procedent del lloc de la col·lisió. Segons les informacions publicades pels mitjans cubans, el sinistre va provocar un incendi a l’àrea de l’accident. Diverses dotacions de bombers es van desplaçar fins al lloc per sufocar les flames. El president de la Corporació Aeronàutica Civil de Cuba, Roberto Peña, va declarar que s’està investigant les causes del succés. El nou president cubà, Miguel Díaz-Canel, es va traslladar immediatament a l’aeroport, acompanyat de diversos membres del seu Govern.

L’accident registrat ahir podria ser un dels més greus esdevinguts en tota la història de l’illa. Fins ara, el sinistre amb més víctimes mortals va ocórrer l’any 1989 quan un avió, amb destinació a Milà, va caure a l’Havana al poc temps d’enlairar-se, cosa que va causar la mort dels cent quinze ocupants (dos cubans i cent tretze italians). D’altra banda, l’accident més recent va tenir lloc l’abril de l’any 2017, quan una aeronau de l’Exèrcit es va estavellar en territori cubà, la qual cosa va provocar la mort de vuit militars i la tripulació.

tracking