SEGRE

POLÍTICA

Espadaler: Publicar el decret de nomenament no és un acte discrecional de Rajoy

Malgrat el suport del líder del PSOE al bloqueig del president del Govern

Espadaler: Publicar el decret de nomenament no és un acte discrecional de Rajoy

Espadaler: Publicar el decret de nomenament no és un acte discrecional de RajoyEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat d’Units per Avançar en el Parlament, Ramon Espadaler, integrat al grup del PSC, ha advertit que "publicar el decret de nomenament del nou Govern no és un acte discrecional de Mariano Rajoy", ja que els exconsellers "conserven els drets polítics".

En un missatge a través de Twitter, Espadaler ha al·ludit així al fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi nomenat com a membres del seu govern als exconsellers Jordi Turull i Josep Rull, en presó preventiva, i Antoni Comín i Lluís Puig, fugits a Bèlgica de la Justícia espanyola.

Uns nomenaments que el Govern central va titllar de "provocació" i va subratllar que, a través del seu Secretariat, que "és l’únic òrgan competent per autoritzar la publicació del decret de nomenament proposat", s’"analitzarà la viabilitat del nou Govern anunciat, ateses les circumstàncies personals d’alguns dels designats".

Espadaler, l’exlíder d’Unió i exconseller, ha considerat tanmateix que "publicar el decret de nomenament del nou Govern no és un acte discrecional de Rajoy", en relació amb la publicació del decret al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), encara sota control del Govern central en aplicació de l’article 155 de la Constitució.

"Els que han sortit del país o estan en presó preventiva conserven els drets polítics que els van permetre anar en les llistes", ha recordat Espadaler. "Una altra cosa és si aquest Govern ajuda o dificulta el diàleg. Crec que no el facilita", afegeix.

En un tuit posterior responent a un usuari, Espadaler explicita que es refereix "al diàleg que va demanar per carta el president Torra" i ha afirmat que "d’aquesta situació o sortim dialogant o la part més dèbil, crec que no fa falta que et recordi quin és, sortirà encara més malparada".

tracking