SEGRE

PANORAMA

Sánchez acceptarà parlar amb Torra si “el seu supremacisme l'hi permet”

El líder socialista respon així a l’oferiment del president d’entaular diàleg || Otegi contesta que creure’s superior és “defensar que només hi ha una nació”

Pedro Sánchez, al costat del president de la Junta d’Extremadura.

Pedro Sánchez, al costat del president de la Junta d’Extremadura.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar ahir a Twitter estar disposat a iniciar el diàleg amb el president de la Generalitat, Quim Torra, “si el seu supremacisme” l’hi permet. Aquestes declaracions van sorgir arran de l’oferiment de Torra d’entaular converses amb el líder socialista i parlar “quan ho desitgi” dels “presos polítics a Espanya, dels exiliats per haver permès votar als ciutadans i de la criminalització del dret a l’autodeterminació dels pobles”. Davant de la proposta, Sánchez li va contestar que el que ha de fer és “passar de les paraules als fets” i va assegurar que “no hi ha inconvenient a parlar, si el seu supremacisme l’hi permet”. En aquest sentit, el líder socialista va indicar que el president “potser es creu per sobre dels qui són o pensen diferent” i va assenyala: “Senyor Torra, així no.” Aquestes declaracions es van publicar tot just l’endemà que Sánchez acusés Torra, durant una roda de premsa a Mèrida, de ser el “Le Pen de la política espanyola”.

En el mateix sentit es va expressar el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que va assegurar que la idea que representa Torra és “un populisme xenòfob que a Europa es coneix també com a ultradreta”. A més, va assegurar que encara que en aquest cas vulguin “aparentar que són democràtics” la seua principal característica és “la xenofòbia” i “el supremacisme” que al seu parer “els fa sentir superiors” i “diferents a la resta d’espanyols”. En la mateixa línia, el president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, va assenyalar que el president és “un racista, un intolerant i un xenòfob”.

Per la seua part, el secretari general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, va sortir en defensa de Torra i va respondre al missatge de Sánchez afirmant que “supremacisme és defensar que només hi ha una nació, l’espanyola”, i que la resta són “simples apèndixs subordinats”.

En l’esmentada proposta, també es persegueix que el Govern català elabori un informe detallant “les causes i els efectes econòmics i socials que està produint el trasllat de seus socials i fiscals” des de Catalunya a altres llocs de l’Estat.

Cs demana un pla perquè tornin les empreses

El grup parlamentari Ciutadans va presentar ahir una iniciativa a la cambra catalana en la qual insta la Generalitat a impulsar “l’aprovació urgent d’un pla de xoc per a la tornada de les empreses” que inclogui “un ambiciós programa d’incentius fiscals, financers i administratius” per a aquestes companyies.

tracking