SEGRE

POLÍTICA

Turull i Rull afirmen que no publicar els seus nomenaments és "prevaricació"

Recorden que tenen els seus "drets polítics intactes" per exercir el càrrec amb "plenitud" i en "llibertat"

Turull i Rull afirmen que no publicar els seus nomenaments és

Turull i Rull afirmen que no publicar els seus nomenaments és "prevaricació"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull han afirmat que si el Govern no publica els seus nomenaments al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) incorreria en "prevaricació", ja que han defensat tenir els seus "drets polítics intactes" per exercir el càrrec amb "plenitud" i en "llibertat".

El president del Govern, Mariano Rajoy, va mantenir ahir sengles converses telefòniques amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Ciudadanos, Albert Rivera, per traslladar-los la seua intenció d’estudiar la viabilitat del Govern proposat per Quim Torra i mantenir mentrestant l’article 155.

Després que Torra nomenés com a consellers dos polítics en presó preventiva, Jordi Turull i Josep Rull, i uns altres dos de fugits de la Justícia, Toni Comín i Lluís Puig, el Govern va fer públic un comunicat en el que va qualificar de "provocació" aquesta decisió i va advertir que estudiarà la "viabilitat" del nou Govern.

La notícia que el Govern no publicarà el decret de nomenament dels consellers proposats per Torra, en tenir sota el seu control el DOGC, el que implica que es manté en vigor l’aplicació de l’article 155, ha estat resposta a través de Twitter per Turull i Rull en missatges a través dels seus respectius comptes.

"Tenim els nostres drets polítics intactes, hem demanat la llibertat per exercir el càrrec amb plenitud. No publicar els nomenaments perquè no són del seu gust és un exercici de prevaricació; mantenir-los, un acte de dignitat perfectament legal", ha escrit Turull, al costat d’un hashtag amb la frase "el meu cos a la presó, el meu cor a Catalunya".

Per la seua part, Rull ha llançat una advertència en un mateix sentit: "Des de quan la presó preventiva per rebel·lió inexistent és una condemna ferma? Però què és aquesta vergonya? Volem exercir de consellers en llibertat. Tenim tot el dret a exercir de consellers en llibertat. No publicar el nostre nomenament és prevaricació, simplement."

tracking