SEGRE

VEHICLES REVISIONS

Aquesta és la nova ITV, més severa i sense opció de defectes lleus

Serà favorable o desfavorable, i en aquest cas el conductor podrà anar a una altra estació || Control electrònic d’emissions contaminants

Imatge d’arxiu de l’estació d’ITV a Lleida.

Imatge d’arxiu de l’estació d’ITV a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Reial Decret que regula a Espanya la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) va entrar en vigor ahir, de forma que avui comença a ser efectiu de cara a les revisions. Una de les principals novetats serà que a partir d’ara el resultat serà “favorable” o “desfavorable”, i desapareix el dictamen “favorable amb defectes lleus”. Això sí, en cas que sigui desfavorable, els conductors tindran la possibilitat de triar l’estació on passar la segona inspecció.

L’elegida per l’usuari es limitarà a comprovar que, efectivament, els defectes detectats en la primera han estat reparats. També obre la possibilitat de passar la ITV fins a un mes abans de la data del seu venciment, sense que per això es modifiqui la data de la següent. Una altra novetat serà que les estacions requeriran l’acreditació de l’assegurança obligatòria.

Un dels objectius de la nova normativa és un millor control de les emissions contaminants. Per això, les estacions utilitzaran eines de lectura del sistema de diagnòstic a bord (OBD), que comprovaran el funcionament dels sistemes de control d’emissions i que no hagin estat manipulats.

Tanmateix, hi haurà un període de proves, perquè les Inpeccions Tècniques de Vehicles verifiquin el bon funcionament d’aquests sistemes de lectura, per la qual cosa els resultats no començaran a ser vinculants per a la inspecció fins al mes de setembre.

tracking