SEGRE

Torra demana diàleg al Govern espanyol per "solucionar" la presó de polítics independentistes

Torra atén els mitjans després de reunirse amb Forcadell i Bassa a la presó d'Alcalà Meca.

Torra demana diàleg al Govern espanyol per "solucionar" la presó de polítics independentistesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reiterat la seua "oferta de diàleg al Govern d’Espanya" per considerar que "això no pot seguir així, necessitem solucionar aquest tema", amb referència a la presó preventiva en la qual es troben nou dirigents catalans. Torra ha fet aquestes declaracions després de passar prop d’una hora a l’interior del Centre Penitenciari Madrid II, Alcalá Meco, on s’ha reunit amb l’expresidenta del Parlament Carmen Forcadell i l’exconsellera de Assumptes Socials Dolors Bassa.

En una declaració sense preguntes, Torra ha assegurat que es tracta de "dos dones extraordinàries, valentes, que ens han transmès tot el seu coratge" i que han expressat que "aguantaran si el poble de Catalunya aguanta", i que elles "se senten ostatges de la justícia". Així, Torra ha demanat "a tot el poble de Catalunya, que si us plau que no les oblidem, que les tinguem sempre molt presents".

A més, el president català s’ha preguntat que "com és possible" que sigui a la presó la presidenta del Parlament de Catalunya que "senzillament va permetre que hi hagués un debat", i la consellera "que únicament va cedir uns centres públics perquè el poble de Catalunya pogués votar". Per això, ha insistit en la importància de dialogar amb el Govern perquè "això no pot seguir així, necessitem solucionar aquest tema".

Abans de visitar Alcalá-Meco, Torra ha estat a la presó d’Estremera i a la tarda està previst que acudeixi a Soto del Real, per visitar la resta de dirigents independentistes.

tracking