SEGRE

Torra arriba a Estremera on inicia la visita als presos independentistes

Torra arriba  la presó d'Estremera.

Torra arriba a Estremera on inicia la visita als presos independentistesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha arribat a les 9:25 hores a la presó d’Estremera (Madrid) on visitarà els exconsellers Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull en una jornada en la qual preveu també trobar-se amb els empresonats a les presons madrilenyes d’Alcalá-Meco i Soto del Real.

Després de la trobada, el president compareixerà davant dels mitjans de comunicació per posteriorment desplaçar-se a la presó de dones d’Alcalá-Meco, on té acordada a les 12:45 una visita a l’exconsellera Dolors Bassa i a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

A la tarda, Torra acudirà a la presó de Soto del Real on es veurà amb els expresidents de l’ANC i Òmnium Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament.

La visita de Torra es produeix després de la decisió del Govern de Mariano Rajoy de bloquejar la formació del nou Govern, per incloure els exconsellers presos Rull i Turull i els fugits de la justícia espanyola Lluís Puig i Toni Comín. En no avalar el Govern la llista de consellers, l’Executiu no autoritzarà la publicació oficial pel que no es fa efectiva i es manté vigent l’article 155 de la Constitució.

La trobada de Torra amb els presos estava prevista per a divendres passat, després de la seua presa de possessió, però es va posposar a aquest dilluns "per raons organitzatives i logístiques a petició del Ministeri de l’Interior", segons fonts de la Generalitat.

tracking