SEGRE

PANORAMA

Barrufet, imputada per Llarena per desobediència, es nega a declarar

En videoconferència des de Lleida, diu que “ens veurem al judici oral”

Ramona Barrufet, ahir, a l’arribar als jutjats de Lleida.

Ramona Barrufet, ahir, a l’arribar als jutjats de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va comunicar ahir a la lleidatana Ramona Barrufet el processament per desobediència (penada amb inhabilitació per a càrrec públic entre sis mesos i dos anys) en la causa que s’instrueix contra la cúpula del procés. Barrufet, que va ser membre de la Mesa del Parlament, va comparèixer per videoconferència des dels jutjats de Lleida al no haver pogut anar a Madrid el passat dia 7 per raons mèdiques. Al sortir, l’exdiputada del PDeCAT a la Cambra catalana va explicar que la vista va durar cinc minuts i que es va acollir al dret a no declarar. Barrufet va indicar que es va reafirmar en la declaració que ja va prestar el 9 de novembre a l’Audiència Nacional. “Ja ens veurem al judici oral i els nostres advocats ens defensaran com ho hagin de fer”, va indicar. Així mateix, va demanar “no oblidar les persones que estan a la presó injustament i a l’exili” perquè “el més fàcil en aquestes circumstàncies en les quals estem és l’oblit”, va advertir. Per la seua part, el seu advocat, Xavier Melero, va destacar que “semblava impossible” però “el judici podria celebrar-se entre l’octubre i el novembre”.

Ramona Barrufet va assistir als jutjats de la capital del Segrià acompanyada de Melero, del seu marit i de membres del PDeCAT. Entre ells, es trobava per exemple el president del grup municipal en la Paeria, Toni Postius, o l’exdiputada al Parlament de Catalunya Violant Cervera.

En aquest sentit, dijous d’aquesta setmana es compleixen dos mesos de la detenció del líder de JxCat, de manera que s’esgota el termini recomanat de seixanta dies per resoldre les euroordenes. Malgrat tot, la Fiscalia germànica guarda silenci i no es pronuncia sobre si insta el Tribunal de Schleswig-Holstein que extradeixi Carles Puigdemont o si, al contrari, s’inclina per no fer-ho al·legant defectes de forma o falta de proves.

El termini de 60 dies per entregar de Puigdemont acaba dijous

El recorregut judicial a Alemanya de l’ordre de detenció i entrega contra Carles Puigdemont podria aclarir-se aquesta setmana.

tracking