SEGRE

CORRUPCIÓ POLÈMICA

La jutge Alaya denuncia pressions de PSOE i PP en el cas dels cursos

Assegura que volien “fer-la fora” de la investigació sobre formació a Andalusia || La magistrada al·ludeix a un “pacte” dels partits i carrega contra Susana Díaz

Imatge d’arxiu de la jutge d’instrucció del cas dels ERO falsos a Andalusia, Mercedes Alaya.

Imatge d’arxiu de la jutge d’instrucció del cas dels ERO falsos a Andalusia, Mercedes Alaya.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge d’instrucció del cas dels ERO falsos a Andalusia, Mercedes Alaya, va acusar el PP i el PSOE d’haver-la apartat d’aquesta i de la resta de les macrocauses que jutjava per “la por que hi havia que seguís investigant el cas dels cursos de formació, perquè havia vist ja coses sorprenents”.

En una entrevista a Abc, la jutge explica que quan instruïa diverses macrocauses –el judici dels ERO, els cursos de formació, el judici del Betis– es va plantejar la possibilitat d’aspirar a una plaça a l’Audiència de Sevilla, per la qual cosa va obtenir “el compromís exprés” de “tots els òrgans jurisdiccionals” que se li mantindria la comissió de servei per poder acabar la instrucció.

“Sobretot [el compromís] del CGPJ i de la Presidència de l’Audiència Provincial”, va assenyalar Alaya, però es va adonar posteriorment que “tot va ser un engany groller” perquè tant els vocals del PSOE com del PP al consell van “votar” de manera unànime “perquè jo no seguís” amb aquests procediments.

Segons el seu parer, la causa real que no se li concedís la comissió de servei no va ser el cas dels ERO “perquè la peça principal era íntegrament instruïda”, sinó “la por que hi havia que continués investigant el cas dels cursos de formació”, una cosa sobre la qual, segons la seua opinió, hi havia “un acord polític” entre el PSOE i el PP.

Va afegir que la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, va “contactar” amb el CGPJ per “suggerir o protestar” en relació amb els ERO, un fet que és “molt greu, ja que va provocar segons la meua opinió que jo deixés d’investigar aquests procediments a canvi d’un pacte polític que es va deure produir entre el PP i el PSOE”.

El president del PP-A, Juanma Moreno, va negar que s’hagués pactat amb el PSOE per posar fi a les investigacions com afirma Alaya, mentre que el secretari d’Organització del PSOE-A, Juan Cornejo, va considerar una cosa “inaudita” i sense “precedents” els pronunciaments de la jutge.

Al seu torn, el coordinador general d’IULV-CA, Antonio Maíllo, va assegurar que Susana Díaz només té dos opcions davant de les acusacions: “O les desmenteix categòricament o se n’haurà d’anar.”

tracking