SEGRE

POLÈMICA UNIVERSITAT

El currículum del candidat a primer ministre italià, en dubte

Giuseppe Conte hauria inflat l’historial acadèmic || El president d’Itàlia, Sergio Mattarella, té dubtes sobre la idoneïtat del seu perfil per dirigir el país

Giuseppe Conte, al març, durant un acte de campanya de l’M5E.

Giuseppe Conte, al març, durant un acte de campanya de l’M5E.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al cap de menys de vint-i-quatre hores després que el Moviment 5 Estrelles (M5E) i la Lliga fessin públic el nom del candidat a la prefectura del Govern italià, van sorgir els primers dubtes sobre la seua idoneïtat. En aquest sentit, Giuseppe Conte hauria inflat el full de serveis acadèmics del currículum afegint-hi l’assistència a alguns cursos impartits a la Universitat de Nova York entre el 2008 i el 2012. Amb tot, segons va revelar el New York Times, la portaveu d’aquesta prestigiosa institució nord-americana, Michelle Tsai, va afirmar ahir que als registres d’estudiants i de professorat extern “no apareix cap persona” amb el nom del futur primer ministre d’Itàlia. Així mateix, el currículum de Conte inclou la realització d’un curs de “perfeccionament dels estudis jurídics” a l’International Kulturinstitute de Viena. No obstant, aquest centre no imparteix formació en Dret, sinó que es tracta d’una escola d’alemany.

Aquestes revelacions van incrementar els dubtes del president de la república italiana, Sergio Mattarella, sobre si Conte és la persona ideal per dirigir el país. Referent a aquesta qüestió, Mattarella ja va comunicar dilluns als líders de l’M5E, Luigi di Maio, i al de la Lliga, Matteo Salvini, que estava molest amb la forma en la qual els dos partits li havien comunicat el nom del primer ministre, sense donar-li opcions alternatives. Mattarella, que ostenta la prerrogativa de proposar el candidat al Parlament i encarregar-li la formació de govern, va prendre’s ahir una jornada de reflexió en la qual només es va reunir amb la presidenta del Senat, Maria Elisabetta Alberti Casellati, i amb el de la Cambra dels Diputats, Roberto Fico. S’espera que avui anunciï si presenta Conte com a candidat.

Des de la Unió Europea, el ministre luxemburguès d’Exteriors, Jean Asselborn, va convidar Mattarella a reflexionar sobre el candidat proposat per l’M5E i la Lliga. En aquest sentit, li va demanar que “no permeti la destrucció de tot el treball que s’ha fet en els últims anys” al club comunitari. Salvini va qualificar aquestes paraules d’“ingerència estrangera” i va manifestar que “estiguin tranquils, que dels italians ens n’ocupem nosaltres”.

tracking