SEGRE

PANORAMA

Alcaldes de Lleida rebutgen la carta de Millo en què demana “neutralitat”

La façana de l’ajuntament de Cervera en una imatge d’ahir.

La façana de l’ajuntament de Cervera en una imatge d’ahir.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcaldes de Lleida van respondre ahir de forma aïrada a la carta del delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, en què demanava dimarts passat “neutralitat” en els espais públics arran de la polèmica sobre la col·locació i la retirada de símbols grocs.

L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va manifestar que va rebre la carta del “virrei Millo”, i va dir en resposta que “els veïns de Cervera ja van expressar la seua voluntat” els dies 1 d’octubre i 21 de desembre i que “la presència de símbols que exigeixen l’alliberament dels presos polítics és representativa del que pensen els veïns de la ciutat i la unanimitat de 13 edils del consistori”.

L’alcalde de Sort, Raimon Monterde (Fem Municipi), va publicar a les xarxes socials la carta de Millo amb una gran creu groga que cobria part del text. Monterde va dir que “no té cap credibilitat” la carta d’algú “que no s’ha preocupat pel territori”.

L’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, va dir que “precisament el que volem és respecte i convivència”. D’altra banda, pel que fa a la carta, segons fonts consultades, va arribar als ajuntaments per via no reglamentària a través d’un correu als secretaris.

tracking