SEGRE

TRAGÈDIA EXPLOSIÓ

Moren 4 persones a l'esclatar un magatzem pirotècnic a Pontevedra

Almenys 28 persones ferides en la deflagració a Tui, que es va notar a Vigo, a 35 quilòmetres || Detingut el propietari de l’empresa, que havia estat precintada

El lloc del sinistre, arrasat per la deflagració.

El lloc del sinistre, arrasat per la deflagració.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una explosió d’un magatzem pirotècnic il·legal a Páramos, dins del terme de Pontevedra de Tui, va causar la mort de quatre persones i va deixar-ne almenys 28 de ferides, dos d’elles de gravetat, segons va avançar Europa Press. Per la seua part, la Xunta de Galícia únicament confirmava, cap a les 21.00 hores, la mort d’una dona. La deflagració, que es va produir per causes que encara es desconeixen ahir poc abans de dos quarts de cinc de la tarda, va afectar els habitatges de Páramos i va causar desperfectes en diversos quilòmetres al voltant. En aquest sentit, entre vuit i deu cases van quedar enderrocades, segons va informar el vicepresident de la Xunta, Alfonso Rueda. Així mateix, l’esclat es va notar a tot el sud de la província de Pontevedra, fins i tot a la ciutat de Vigo, que està situada a 35 quilòmetres, i a la localitat portuguesa de Valença. Els agents dels Tedax de la Guàrdia Civil desplaçats a Páramos van desallotjar la zona per la por que es produissin explosions secundàries.

Una veïna de Páramos va explicar a La Voz de Galicia que va sentir un “terrible” estrèpit i que després “tot es va enfonsar”. “La meua filla tenia el cabell cremant-se i vaig rescatar la meua germana d’entre la runa”, va subratllar. Un altre dels veïns del llogaret va relatar que “semblava una bomba atòmica” i una veïna, que va parlar per a El Faro de Vigo, va explicar que “ens va caure la casa a sobre i les flames sortien per la porta” de l’habitatge.

Les autoritats han establert un punt d’atenció als damnificats pel succés al centre cultural de Guillarei. L’alcalde de Tui entre el 2015 i el 2017, Enrique Cabaleiro, va indicar ahir que el material que va explotar pertanyia a una pirotècnica, La Gallega, que ell mateix va clausurar per ordre judicial al no complir la normativa. “Tot sembla indicar que el responsable de l’empresa, una vegada que aquesta va quedar precintada, va traslladar a aquest habitatge particular d’un familiar o bé l’activitat o, almenys, el material pirotècnic per emmagatzemar-lo”, va assenyalar. D’aquesta manera, el propietari, Francisco R., va ser arrestat ahir acusat d’homicidi imprudent.

tracking