SEGRE

PANORAMA

Rajoy acusa Sánchez de “debilitar Espanya” per “interès personal”

Li retreu que vulgui governar “a qualsevol preu” pactant amb els independentistes || Critica el tribunal de Gürtel i la borsa s’enfonsa per la inestabilitat política

Rajoy acusa Sánchez de “debilitar Espanya” per “interès personal”

Rajoy acusa Sánchez de “debilitar Espanya” per “interès personal”EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, va acusar ahir el líder dels socialistes, Pedro Sánchez, de voler governar “a qualsevol preu”. Va subratllar que la moció de censura presentada pel PSOE genera “incertesa”, “debilita” Espanya i posa en perill l’estabilitat. Així mateix, li va retreure que es plantegi pactar amb els independentistes per arribar a la Moncloa. “Qualsevol dia el veurem pactant amb el senyor Puigdemont”, va apuntar. Rajoy, que va suspendre el viatge que tenia previst Ucraïna per assistir al final de la Champions League d’aquesta nit, va dir que no té cap intenció de convocar eleccions anticipades. “En el que depengui de mi, totes les legislatures duraran quatre anys perquè és bo, dóna certesa i seguretat”, va dir.

D’altra banda, va atacar

Sánchez

pels casos de corrupció que fuetegen els socialistes. “Quan condemnin el PSPV o quan es resolgui la sentència dels ERO dimitirà?”, es va preguntar Rajoy. A més, va posar èmfasi en el fet que el líder dels socialistes “va tenir Espanya sense govern durant nou mesos” després de les eleccions del 20 de desembre del 2015. El cap de l’Executiu va voler destacar que la sentència de l’Audiència Nacional sobre la primera època de Gürtel encara no és “ferma”. En aquest sentit, va criticar que el tribunal posés en dubte la “versemblança” i “credibilitat” de la seua compareixença com a testimoni el passat 26 de juliol del 2017. “Els certificats de credibilitat els dóna la gent”, va asseverar. En la mateixa línia, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va afirmar que el PSOE està “sobreactuant”, mentre que el coordinador general dels populars, Fernado Martínez-Maíllo, va subratllar que la moció socialista “no té ni causa ni justificació” i “dóna avantatge” als independentistes. El nou president madrileny, Ángel Garrido, va defensar que, “per interès general”, Rajoy ha de seguir al poder.

La incertesa política va fer que l’Ibex retrocedís ahir un 1,70% fins als 9.826,5 punts, mentre que la prima de risc va repuntar i va assolir els 104,4 punts (més informació a la pàgina 21).

tracking