SEGRE

MONARQUIA DEFENSA

El rei elogia les forces armades i veu Espanya “com el que més ens uneix”

Més de 50.000 persones a la desfilada militar anual, celebrada en aquesta ocasió a Logronyo || Amb el doble de pressupost i la participació de més de 2.600 militars

El rei Felip, acompanyat per la reina Letícia, van presidir a Logronyo del Dia de les Forces Armades.

El rei Felip, acompanyat per la reina Letícia, van presidir a Logronyo del Dia de les Forces Armades.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 50.000 persones van assistir ahir a Logronyo al Dia de les Forces Armades, presidit pels reis i que va comptar amb una desfilada amb 2.678 militars i guàrdies civils, unes cinquanta aeronaus i 147 vehicles. El rei, en una recepció oficial a l’ajuntament de Logronyo al finalitzar la desfilada, va destacar que l’afluència massiva de gent significa “l’homenatge més gran” als homes i dones de les Forces Armades i la Guàrdia Civil, i va brindar per “allò que més ens uneix: Espanya”. Aquest any la desfilada –que es va celebrar per segona vegada fora de Madrid– va comptar amb un pressupost de 733.796 euros, el doble dels 366.000 que va costar l’any passat a Guadalajara, que al seu torn ja va ser més del doble del que s’hi va gastar el 2016.

Els reis van ser rebuts amb aplaudiments i visques a la monarquia, i els crits d’entusiasme dient “Felipe” es van repetir quan va acabar la desfilada, que es va prolongar una mica més d’una hora. Després d’hissar la bandera espanyola es va retre un homenatge als que han donat la vida per Espanya. Al finalitzar aquest homenatge va començar la desfilada aèria, en què van participar avions com caces bombarders F-18 i Eurofighter, així com el nou avió de càrrega A-400M.

Tot seguit va arribar el torn de la desfilada terrestre, en la qual unitats motoritzades van destacar els carros de combat Leopard 2 i vehicles de combat Pizarro i vehicles dels Exèrcits i la Unitat Militar d’Emergències (UME). Com a novetat, la gendarmeria francesa va desfilar al costat de la Guàrdia Civil.

El rei Felip, acompanyat per la reina Letícia, van presidir a Logronyo del Dia de les Forces Armades.

El rei Felip, acompanyat per la reina Letícia, van presidir a Logronyo del Dia de les Forces Armades.EFE

tracking