SEGRE

La Mesa del Congrés fa el primer pas per a la moció de censura

Podria debatre’s ja aquesta setmana

Sánchez, durant una intervenció al Congrés.

La Mesa del Congrés fa el primer pas per a la moció de censura contra RajoyEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesa del Congrés ha qualificat aquest dilluns la moció de censura presentada pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, contra el president del Govern, Mariano Rajoy, amb la qual cosa es fa el primer pas per al debat de la iniciativa, segons ha confirmat la presidenta del Congrés, Ana Pastor. Després de la reunió de la Mesa, Pastor comunicarà formalment als membres de la Junta de Portaveus la presentació de la moció als efectes dels terminis reglamentaris per al seu debat i votació, el que també farà immediatament amb el president del Govern.

L’article 177.4 del Reglament del Congrés estableix que votació de la moció "no podrà ser anterior al transcurs de cinc dies" des de la seua presentació en el Registre de la Cambra. Un termini que, en teoria, permetria que la moció es debatés ja aquesta mateixa setmana. Per la seua part, l’article 176.2 obre també un termini de 48 hores perquè la resta dels grups puguin presentar mocions alternatives a la registrada pel PSOE. A preguntes dels periodistes, Pastor no ha confirmat si ja ha parlat amb el candidat, Pedro Sánchez, per acordar de forma conjunta la data en la qual la moció serà debatuda en el ple. "Tot en el seu moment", s’ha limitat a dir la presidenta del Congrés.

Qualsevol moció necessita la firma del 10 per cent del Congrés, això és 35 diputats, nombre al qual no arriba Ciutadans, que ha reclamat una moció de censura instrumental perquè el nou president del Govern dissolgui les Cambres i convoqui eleccions generals.

D’altra banda, el Comitè Federal del PSOE avalarà avui la decisió de presentar la moció, previsiblement per unanimitat, segons han avançat líders territorials socialistes.

tracking