SEGRE

MOCIÓ

El PNB diu que el PSOE ha d’aclarir diverses "incògnites"

Ho ha assegurat Aitor Esteban, portaveu del Grup Basc al Congrés

El PNB diu que el PSOE ha d'aclarir diverses

El PNB diu que el PSOE ha d'aclarir diverses "incògnites"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Grup Basc en el Congrés, Aitor Esteban, ha assegurat avui que el seu partit no té una posició presa sobre la moció de censura presentada al president Mariano Rajoy perquè abans el PSOE haurà d’aclarir diferents "incògnites".

Després de comentar que de moment no s’han reunit amb Pedro Sánchez per tractar sobre la moció, Esteban ha indicat en conferència de premsa que abans de decidir el PNB vol saber quins plans té el PSOE.

"Caldrà aclarir per a què es pretén la moció, amb quin horitzó temporal, com es mantindrà en el poder si tirés endavant, de quins canvis parla o amb quines majories pensa comptar".

A aquestes qüestions el PNB ha sumat altres dubtes que vol aclarir abans de la votació, com el model territorial, Catalunya, "els atacs" a l’autogovern o el delicte de rebel·lió.

"Són incògnites que el senyor Sánchez haurà d’aclarir-nos i a partir d’allà prendrem una decisió que en aquests moments no hem adoptat. Ja veurem", ha dit Aitor Esteban, que ha esbandida que el líder socialista va cridar ahir a la nit la president de l’EBB per anunciar-li una pròxima reunió però aquesta, ha assegurat, no està tancada.

"Vamos a intentar ser seriosos i amb dades prendre una decisió", "no queda gaire temps", ha puntualitzat Esteban, que ha dit que tampoc no se sap què passarà amb els Pressupostos si prospera la moció, perquè podria donar-se "la paradoxa" que el PP "els tombi en el Senat" i tampoc no se sap si el PSOE els vol mantenir o prefereix prorrogar els de 2017.

Sobre això el president del PNB a Navarra, Unai Hualde, ha subratllat que "no és el mateix unes eleccions immediates per governar en solitari".

tracking