SEGRE

POLÍTICA

JxCat rebutja que es "substitueixi un president de club del 155 per un altre"

Exigeix el PSOE que "deixi d’insultar", reconegui els "presos polítics" o abandoni les seues propostes que "avancen al PP per la dreta"

JxCat rebutja que es

JxCat rebutja que es "substitueixi un president de club del 155 per un altre"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts per Catalunya ha reiterat el seu rebuig a "substituir un president del club del 155 per altre", en relació amb una moció de censura en el Congrés en la que ha exigit al PSOE que "deixi d’insultar", reconegui els "presos polítics" o abandoni les seues propostes que "avancen al PP per la dreta".

En roda de premsa en el Parlament, en ser preguntada sobre això, la diputada de JxCat Gemma Geis ha recordat que el seu grup no té diputats en el Congrés, encara que la seua posició és de "no estar a favor de substituir un president del club del 155 per l’altre".

Encara que ha admès que la moció de censura està "justificada" davant de la "corrupció" del PP, ha puntualitzat que "aquest simple canvi de sigles fa falta que estigui justificat per alguna cosa més, que hi hagi una oportunitat que ho justifiqui".

Així, ha instat al PSOE a "modificar la seua posició", com per exemple deixar d’insultar el president català, Quim Torra; a "reconèixer l’existència de presos polítics i del mandat del 21D en el qual Carles Puigdemont té majoria per ser investit"; o "deixar de fer propostes que avancen per la dreta al PP".

"Si tot això es produeix, pot ser una oportunitat. Però que no esperin de JxCat canviar un president del club del 155 per un altre, no podem oblidar tot el que hem viscut", ha dit Geis.

A més, ha assenyalat que la moció de censura que la seua formació esperava era el dia 2 d’octubre, just després que "en el referèndum de l’1-O es veiés gent indefensa apallissada per la Policia".

En qualsevol cas, ha subratllat que Junts per Catalunya "respectarà" la decisió del PDeCAT sobre si donar suport o no a la moció de censura, "com no pot ser de cap altra manera".

tracking